Події

Акцент на національному: ХІІ Одеський міжнародний кінофестиваль отримав новий формат

ХІІ Одеський міжнародний кінофестиваль, який нині пройде 14-21 серпня, буде приурочений до 30-річчя Незалежності України з акцентом на національне кіно. Про це йдеться в пресрелізі від організаторів масштабної події.

Єдиною конкурсною програмою оновленого фестивалю стане Національний конкурс (повний і короткий метр), переможці якого отримають нагороди за найкращий фільм, найкращу режисуру та найкращі акторські роботи. Програма “Гала-прем‘єри” традиційно складатиметься зі світових артхітів. Також на глядачів чекає одна з улюблених позаконкурсних секцій “Фестиваль Фестивалів” та серія ретроспективних показів. Продовжать свою роботу секція Film Industry office й освітня програма “Літня кіношкола”.

Функції програмного відділу ХІІ ОМКФ буде виконувати компанія “Артхаус Трафік” на чолі з Денисом Івановим

"В останні роки українське кіно стало потужним і самобутнім явищем. Українські фільми беруть участь в основних фестивалях класу «А» та помітно збільшили свою аудиторію в Україні й за кордоном. Одеський кінофестиваль, де традиційно відбуваються прем‘єри головних українських стрічок, також не може стояти осторонь цих важливих змін. Для нашої команди є великою честю доєднатися до втілення оновленої концепції ОМКФ, де конкурс національних фільмів має стати головним, а міжнародні фестивальні хіти отримають найкраще місце для своєї української прем‘єри”, - говорить Денис Іванов. 

Засновано Наглядову Раду ОМКФ, в обов’язки якої входить узгодження стратегії фестивалю та визначення векторів розвитку, а також вирішення стратегічних питань. До складу Наглядової Ради увійшли президент ОМКФ Вікторія Тігіпко, виконавча директорка фестивалю Анна Мачух, програмний консультант Алік Шпилюк, директор компанії “Артхаус Трафік”, продюсер Денис Іванов, зовнішнім незалежним експертом буде заступник представника України в Раді правління фонду “Єврімаж", заступник голови Ради з державної підтримки кінематографії Сергій Зленко.  

Search