Обладнання

В Україні стартують продажі роутера Huawei Wi-Fi AX2 з Wi-Fi 6

Підрозділ Huawei Consumer Business Group в Україні оголошує про старт продажів бездротового роутера Huawei Wi-Fi AX2 на українському ринку. Пристрій підтримує 5 ГГц Wi-Fi 6, функцію HarmonyOS Mesh+ для швидкої і стабільної роботи в мережі, а також опцію батьківського контролю для безпеки дітей та обмеження доступу до невідповідного контенту.

Підтримка Wi-Fi 6 та автоматичне перемикання на оптимальну мережу

Huawei Wi-Fi AX2 підтримує технологію Wi-Fi 6, що забезпечує на 38% вищу швидкість з’єднання. Це одна з переваг нового роутера, що гарантує безпроблемне підключення одразу декількох пристроїв, нижчу затримку під час онлайн-геймінгу, відсутність буферизації під час трансляції HD-фільмів і швидке завантаження великих файлів.

Також Huawei Wi-Fi AX2 забезпечує більшу ємність і зменшення перевантаженості мережі — 1 201 Мбіт/с для частоти 5 ГГц та 300 Мбіт/с для 2,4 ГГц. При підключенні до Wi-Fi пристрої автоматично перемикаються між 5 ГГц і 2,4 ГГц частотами. 5 ГГц підходить для високої швидкості та плавного доступу в безпосередній близькості до роутера, а 2,4 ГГц — для поліпшеного покриття. Тобто, якщо користувач віддалиться від роутера, то пристрій автоматично переключиться на частоту 2,4 ГГц, а якість з’єднання при цьому залишиться оптимальною.

Поліпшене покриття з HarmonyOS Mesh+

Новий Huawei Wi-Fi AX2 також підтримує HarmonyOS Mesh+, що дозволяє спростити процес створення Mesh-мережі. Завдяки HarmonyOS Mesh+ усі роутери в будинку можна об’єднати для створення єдиної безшовної мережі Wi-Fi. Ця можливість оптимізує з’єднання між роутерами та пристроями, забезпечуючи покращений користувацький досвід. Так, якщо користувач рухається під час геймінгу чи перегляду відео, оптимальний Wi-Fi обирається автоматично відповідно до місцезнаходження пристрою.

HarmonyOS Mesh+ забезпечує підтримку безшовного роумінгу зі зменшеною затримкою перемикання між точками доступу — усього 50 мс порівняно із 100 мс для аналогічних пристроїв.

Батьківський контроль

Huawei Wi-Fi AX2 підтримує функцію батьківського контролю, аби краще керувати контентом і часом, проведеним дітьми в мережі, для всіх підключених пристроїв. Завдяки цій опції користувачі можуть встановити час, який дитина проводить в інтернеті, а також заборонити перегляд певних вебсторінок. Заблокувати небажані сайти й обмежити доступ до обраних пристроїв можна в декілька кліків на смартфоні, завантаживши додаток Huawei AI Life з AppGallery.

Через цей додаток можна також легко керувати типом підключення, змінювати налаштування Wi-Fi, а також створювати окрему мережу для гостей, аби зберегти пароль від Wi-Fi у безпеці.

Новий Wi-Fi AX2 також оснащено технологією Huawei HomeSec™, яка захищає від Brute-force-атак, запобігаючи проникненню сторонніх осіб до мережі, програмного забезпечення роутера чи крадіжці даних із Wi-Fi та гарантуючи безпечне мережеве середовище.

Дизайн антен

Аби зменшити перешкоди під час передачі сигналів, інженери Huawei ретельно працювали над розташуванням антен. Вони постійно коригували макет і перевіряли показники в лабораторії для досягнення найкращих показників. У результаті 4 високопродуктивні антени розміщено у вивірених місцях, аби мінімізувати перешкоди на одній частоті.

Роутер Huawei Wi-Fi AX2 доступний в Україні в офіційних точках продажу. Рекомендована ціна новинки — 1 399 грн.

Search