Новини

Кличко: Один дитячий садок закрили на карантин, ще два не відкриють через спалах захворювання на коронавірус серед персоналу

Київ поки що не може перейти до наступного етапу послаблення карантину, який стартував з 10 червня, оскільки не відповідає вимогам, визначеним Кабміном.

"Показник кількості хворих на 100 тисяч мешканців за останніх 5 днів становить понад 15 людей. За цим критерієм Київ, на жаль, не може переходити до наступних етапів послаблення обмежень. Тому, говорити про відкриття ресторанів, басейнів, дитячих таборів і так далі – поки зарано".

За словами Кличка, якщо цей показник перевищить 24 хворих на 100 тисяч населення, то в столиці будуть змушені повернутися до жорстких обмежень.

Мер відзначив, що міська влада "робить усе, дбаючи про здоров’я і безпеку киян", при цьому самі мешканці іноді поводяться, так ніби "вірус уже кудись подівся".

Грядет очередное ослабление карантина: Что разрешается с 5 июня

Один зі столичних дитсадків закрили на карантин.

"На сьогодні в столиці відкрилися 500 садочків. Їх наразі відвідують понад 19,5 тисячі дітей. До карантину до садків ходили щодня в середньому 55 тисяч вихованців. Повідомлю, що в садочку № 668 в Солом’янському районі виявили помічницю вихователя (няню) однієї з груп садка, що контактувала з хворим на коронавірус. Тест у працівниці садка – негативний. Але її відправили на самоізоляцію. Іншим співробітникам садочка та дітям (за згодою батьків) теж зроблять тести на коронавірус. Садок місто закрило на карантин", – повідомив Віталій Кличко.

Також, за словами мера, місто не відкриє два садки в Шевченківському районі, що готувалися до роботи.

«У результаті перевірки персоналу, в одному із садочків виявили 14 інфікованих працівників. У другому – одного. Ці садки не працювали і поки працювати не будуть! Ми не можемо ризикувати здоров’ям дітей», – наголосив Віталій Кличко.

 

Джерело: мер Києва Віталій Кличко на онлайн пресконференції 10 червня

Search