Новини

Вперше в Україні: співведучим Юрія Горбунова стане цифровий персонаж

Вже цієї осені на телеканалі «1+1» щосуботи о 20:20 буде виходити найзагадковіше шоу «Маскарад». Сьогодні стало відомо, що ведучим розважального шоу буде Юрій Горбунов, який вже багато років поспіль веде «Танці з зірками» та «Голос країни». Але вести шоу він буде не сам. Вперше в Україні його співведучим стане діджитальний герой Лайк, який буде з’являтись на екрані глядачів шоу, спілкуватися з учасниками та відображати настрій номеру, змінюючи образ. Про це йдеться у пресанонсі каналу.

«Мати діджитал-співведучого – надзвичайно цікавий досвід, адже мені випало першим на українському телебаченні працювати у такій незвичній компанії. Я вірю, що за технологіями - майбутнє, тому мені було легко і комфортно працювати із Лайком. Лише потрібно було увімкнути акторську фантазію, уявивши, що він стоїть поруч зі мною», - коментує співведучого Юрій Горбунов.

Також ведучий розповів, що вже з нетерпінням чекає, коли глядачі зможуть побачити шоу в ефірі:

«Це справді неймовірне шоу. Подібний формат реалізовувався в нашій країні вперше, тому всій команді було нелегко, але результат вийшов дуже крутим. Я впевнений, що глядачі будуть здивовані, коли дізнаються, які зірки ховаються під маскарадними костюмами».

Юрій зізнається, що під час зйомок шоу сам намагався вгадати, хто ж ховається під костюмами:

«Звичайно, я як і всі учасники зіркових команд та глядачі, не знав, хто приховується під фантастичними образами. Це тримається у суворій таємниці. З усіх 13 героїв я особисто зміг вгадати лише одного артиста. А от як це вдавалось нашим зірковим командам, глядачі побачать вже скоро на «1+1». 

Режисери-постановники шоу - Марія Григоращенко, Наталія Лисенкова та Наталія Ровенська, які вже дивували глядачів «1+1» технологічними рішеннями під час інноваційного діджитал-фіналу «Голосу країни-10», поділилися процесом створення інноваційного Лайка:

«Робота над втіленням ідеї віртуального ведучого була для нас найбільш цікавою та інтригуючою під час підготовки шоу. У наш непростий час, коли весь світ переходить на віртуальні рішення у зв'язку з пандемією, нам дуже хотілося створити щось на межі реального і віртуального. Вийшов дуже цікавий досвід як для всієї команди, так і для самого Юри, адже вперше він не бачив свого співрозмовника перед собою» 

Над розробкою образа діджитального ведучого режисери-постановники працювали разом із 3D-художником Матвієм Величко, який створив зовнішній вигляд і анімацію функціональних фішок персонажа. А над технічним втіленням цієї ідеї працював Олександр Ковтун і його команда. 

«Це абсолютно нова технологія для нашого телебачення - одночасний трекінг міміки і пластики тіла ведучого. Відбувається це завдяки інноваційній системі трекінгу, коли спеціальні датчики рівномірно розподіляються по тілу артиста. Це насправді великий крок в напрямку віртуального телебачення, і нові експерименти вже не за горами», - розповідають творці шоу.

Нагадаємо, що наразі відомий повний склад зіркових команд.  Так, до команди ПТП увійшли: Наталя Могилевська та Юрій Ткач, а у команді MOTATIK за перемогу будуть змагатися Влад Яма та MARUV.

 

Шоу Маскарад є адаптацією румунського формату Mysteries in the  spotlight, який був презентований 2012 року та успішно реалізований у багатьох європейських країнах. Телеканал «1+1» придбав формат у власника, компанії Antena TV Group. Над адаптацією шоу працює команда Big Entertainment Shows під керівництвом Володимира Завадюка.

 

Нове розважальне шоу глядачі телеканалу «1+1» зможуть побачити вже цієї осені. «Маскарад» буде виходити по суботах о 20:20.

Search