Новини

Дмитро Комаров - про вражаючий сезон «Світу навиворіт. Пакистан»

Вже завтра, 13 лютого, о 18:30 на «1+1» відбудеться прем'єра нового 12-го сезону екстремального тревел-шоу "Світ навиворіт". Дмитро Комаров і Олександр Дмитрієв стали першими українськими журналістами, які здійснили тривалу експедицію в Пакистан, щоб показати його "виворіт" телеглядачам. Про це детально йдеться в пресрелізі мовника.

Пакистан – п'ята за чисельністю населення країна на планеті і друга за кількістю мусульман у світі. Її більше асоціюють з небезпекою, ніж з туристично привабливою країною. Адже саме в цьому контексті Пакистан найчастіше згадується в новинах і з'являється на головних сторінках преси.

«Світ навиворіт» вперше відкриє для глядачів консервативну мусульманську державу і дізнається, який Пакистан насправді. Команда тревел-шоу під час світової пандемії вирушила в ризиковану експедицію, щоб правдиво показати українським телеглядачам особливості життя в цій державі, розібратися в її писаних і неписаних законах, вивчити традиції, а також на власному досвіді перевірити правдивість стереотипів, які приписують цій країні.

«Пакистан – країна, про яку ми практично нічого не знаємо. Але яка заслуговує на особливу увагу. Поки весь світ зупинився на карантині, "Світ навиворіт" продовжував зйомки такого неймовірного матеріалу, який ви побачите і просто не повірите своїм очам» ,  розповів Дмитро Комаров.

У новому сезоні глядачі отримають відповіді на питання, які не можна прочитати в інтернеті або подивитися в інших тревел-програмах: як правильно поводитися в мусульманській країні, щоб нікого не образити, що таке іслам, і які правила життя для місцевих жінок диктує релігія. Телеглядачі побачать ексклюзивні кадри найнезвичайніших для нашого сприйняття традицій і ритуалів, познайомляться з багатою культурою цієї країни, а також відкриють для себе неймовірні природні, історичні, культурні пам'ятки, рівних яким немає у всьому світі.

Відкривати Пакистан Дмитро Комаров почне з галасливого і контрастного міста Лахор, яке вважається культурною та історичною спадщиною країни. Ведучий побуває на колоритному місцевому базарі, де можна сповна і дуже швидко відчути атмосферу країни. Там, поміж іншим, можна придбати і традиційний одяг – необхідний команді "Світу навиворіт" для того, щоб на певний час стати частиною місцевого населення і краще зрозуміти його традиції.

До речі, частину цього одягу  незвичайний чоловічий головний убір з гірських регіонів Пакистану - Дмитро Комаров ексклюзивно привіз для телеглядачів. Його розіграють в соцмережах "Сніданку з 1+1".

У першому випуску сезону «Світ навиворіт» також покаже головну пам'ятку міста   неймовірну мечеть Бадшахі. Це найбільш значимий туристичний об'єкт у країні. Робити професійну зйомку в ньому суворо заборонено. Але команді тревел-шоу вдасться отримати дозвіл від уряду Пакистану і зняти ексклюзивні кадри всередині храму.

Для всіх глядачів Дмитро Комаров проведе екскурсію величезною територією Бадшахі, розповість про правила відвідування храму і покаже унікальні реліквії, які зберігаються тут  особисті речі пророка Мухаммеда.

Крім того, команда тревел-шоу потрапить на одне з найважливіших релігійних подій шиїтів – Арбаін.

У цей день десятки тисяч шиїтів виходять на вулиці, щоб ушанувати пам'ять свого святого  Хуссейна. У будь-якого європейця, що побачить цей обряд, мурашки побіжать по шкірі, і йому здасться, що голлівудський блокбастер став реальністю. Арбаін – абсолютно нетуристична подія, зняти яку надскладно. Команді "Світу навиворіт" це вдалося, і в першому випуску телеглядачі побачать вражаючі кадри обряду.

«Зворотний бік» незвіданого, таємничого і містичного Пакистану  дивіться прем'єру нового сезону «Світу навиворіт».

Search