Новини

На синій лінії метро з’явиться супермодернізований поїзд

Вагоноремонтний завод КП «Київський метрополітен» уперше самостійно провів модернізацію рухомого складу. Відремонтовано зчеп із 5 вагонів моделей 1981-1984 років випуску. Найближчим часом повністю оновлений поїзд вийде на синю лінію столичного метрополітену. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Густєлєв.

«Практично ми маємо новий поїзд метро – зручний як для пасажирів, так і для машиніста. Корпуси вагонів зроблено зі склопластику, нові несучі конструкції кузовів забезпечують безпечну експлуатацію вагонів наступні 22 роки. У вагонах – нове дверне обладнання, вікна, салонне освітлення з використанням економних світлодіодних світильників тощо. У кабіні машиніста встановлено новий пульт управління, кондиціонер, дзеркала заднього виду та лобового скла з електропідігрівом. Також уперше у київському метрополітені застосована система візуального станційного інформування пасажирів у салоні вагонів, що відображає схему лінії метрополітену та місцезнаходження поїзда в реальному часі під час руху лінією», – зазначив заступник голови КМДА.

Олександр Густєлєв звернув увагу, що у модернізованому поїзді підвищено надійність роботи електрообладнання та пожежної безпеки. Усі матеріали для капітального ремонту були закуплені у вітчизняних постачальників через систему електронних закупівель ProZorro. Вартість модернізованого поїзда з 5 вагонів склала 35 млн грн.

 

Search