Новини

Новий учасник Ініціативи «Чисте небо»: онлайн-кінотеатр SWEET.TV

Спільнота тих, хто активно підтримує захист права інтелектуальної власності, розширюється: до антипіратської Ініціативи «Чисте небо» приєднався національний онлайн-кінотеатр SWEET.TV. Платформа надає глядачам доступ до 260+ телеканалів, а також до бібліотеки з 10 000+ українських та голлівудських фільмів. Про це інформує пресреліз Ініціативи.

«Технології розповсюдження відеоконтенту через стрімінгові сервіси дозволяють галузі стрімко розвиватись, адже це відповідає сучасній потребі у зручності перегляду фільмів та програм й швидкому доступу до новинок. Однак, з поширенням легального потокового доступу зростає і цифрове піратство, оскільки злочинці пристосовуються до нових технологій і поведінки споживачів. Наразі в Україні є якісні легальні та доступні для пересічного глядача сервіси з великим вибором контенту, і дуже важливо розвивати культуру користування саме такими сервісами. Ми раді приєднанню SWEET.TV до Ініціативи, адже об’єднання дозволить нам ефективно захищати кожного учасника галузі від руйнівної діяльності піратів», — ділиться думкою В’ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «Чисте небо».

Олександр Резунов, директор SWEET.TV, наголошує: «Ми прагнемо підтримувати розвиток культури споживання легального контенту в Україні. Від цього фактора напряму залежить те, який продукт зможе створювати наша медіаіндустрія вже завтра. Тож наша мета сьогодні — довести українцям, що легальний доступ до контенту дасть їм нові, цікаві, якісні продукти».

Онлайн-кінотеатр SWEET.TV, ставши учасником «Чистого неба», отримав доступ до низки сервісів, зокрема, до внесення ресурсів, які порушили закон, на blacklists.org.ua і на міжнародну платформу Всесвітньої організації із захисту інтелектуальної власності WIPO ALERT Database, а також до SUDUM, який допомагає блокувати вкрадений контент в мережі. Є також інші можливості для учасників Ініціативи: допомога у виявленні нелегальних розміщень контенту в мережі, блокування фінансових потоків «піратів» в банках і платіжних системах (Visa/MasterCard), отримання консультації експертів у сфері захисту інтелектуальної власності, допомога у взаємодії з державними органами, інформаційна підтримка та обмін досвідом з іншими учасниками й партнерами «Чистого неба» тощо.

Микола Фаєнгольд, заступник керівника Ініціативи «Чисте небо», зазначає: «Захист авторських прав — це справа не тільки правовласників. Усі учасники ринку мають стосунок до формування креативної економіки і тільки разом ми можемо розвивати цей напрямок. Звісно, приєднання таких популярних ОТТ-платформ, як SWEET.TV — це не тільки сигнал для ринку, а й відповідальна позиція та рішення задля розвитку української економіки. На сьогодні дві ОТТ-платформи продемонстрували, що в нас спільні цінності, тому сподіваємося, що всі найбільші українські стрімінгові сервіси долучаться до нас в найближчому майбутньому».

Нагадуємо, що «Чисте небо» продовжує приймати заявки про вступ в Ініціативу заради захисту прав інтелектуальної власності та розвитку креативної індустрії: від продакшн-компаній, іноземних телеканалів і правовласників, рекламних агентств, провайдерів програмних послуг і всіх інших гравців ринку.

 

Search