Новини

День дівчат в IT: спецпроєкт про минуле та сьогодення (ВІДЕО)

Спеціально до Дня дівчат в IT, який відзначається кожний четвертий четвер квітня, компанія BAKOTECH зняла ролик про внесок дівчат в розвиток IT: від витоків до сьогодення. Про цю тему побіжно згадували окремі представники галузі і блогери, але подібний цілісний проєкт в Україні вперше. У ньому взяли участь співробітниці BAKOTECH, а також запрошені гості, відомі IT-ринку. 

У проєкті взяли участь:

·       Євгенія Клепа — Executive Director, 1991 Open Data Incubator

·       Інна Калініна — PR Team Lead, ЛІГА:ЗАКОН.

·       Вірослава Новосильна — Founder SLOVA Tech PR /Co-Founder WTECH Ukraine.

·       Ольга Осадча — Information Security Engineer (PANW), BAKOTECH. 

·       Марія Куренкова — Project Marketing Manager, BAKOTECH.

·       Євгенія Асауленко —  Enterprise Sales Manager, BAKOTECH.

В інтерв'ю учасниці розповідають про те, як складався шлях, що привів їх у IT, чим вони займаються зараз і чому вони вирішили будувати кар'єру саме в цій сфері. Також дівчата розповідають про героїнь, які увійшли в історію IT і отримали міжнародне визнання завдяки своєму внеску в розвиток технологій. 

Таким чином BAKOTECH привертає увагу до достоїнств і вкладу дівчат в IT. Компанія хоче донести і закріпити в масах думку, що дівчата завжди були нерозривно пов'язані з IT і в сьогоднішній реальності вони також досягають успіху. 

«Я вірю, що найголовніше — це, з одного боку, завжди ділитися своїм досвідом і знаннями, бути ментором для дівчат, яким потрібно допомогти в кар'єрі, розвитку і зрозуміти, що є куди розвиватись, — коментує Вірослава Новосильна, Founder SLOVA Tech PR/Сo-Founder WTECH Ukraine. — З іншого боку, кожній з нас потрібні рольові моделі. Коли ми думаємо, що не зможемо щось зробити, потрібно згадувати тих, хто зміг. Тих дівчат, які створили інтернет, Wi-Fi і перший код. Тому проєкт дійсно цікавий, він вчить тому, що завжди є на кого глянути і на кого рівнятися. Не забувайте, що ми завжди повинні підтримувати один одного.» 

 

Search