Новини

«Мобільна безпека» від Київстар тепер дозволяє відстежувати місцезнаходження свого смартфона чи близької людини в реальному часі

«Мобільна безпека» – сервіс Radarmi та Київстар, який допомогає повернути втрачений ґаджет, став більш функціональним. Відтепер він дозволяє захистити не тільки смартфони, але й потурбуватися про близьких та рідних. Як і раніше з мобільним додатком для iOS та Android, у разі втрати телефона, власник може знайти його, або ж отримати компенсацію від 3500 до 7000 грн.

Із появою функції «Сімейний трекер» у мобільному додатку, «Мобільна безпека» з’явились такі можливості: 

  • Відстежувати місцезнаходження смартфона чи близької людини в реальному часі та оперативно реагувати у випадку потенційної небезпеки;
  • Створювати різні групи користувачів (наприклад, «Діти», «Батьки»);
  • Відмічати на карті індивідуальні геозони, актуальні для кожної з груп (наприклад, для групи «Діти» - школа, дім, спортивна секція; для групи «Батьки» - ЖКГ, аптека, ринок);
  • Відмічати на карті «червоні» зони (наприклад, для групи «Діти»: озеро, покинуті будівлі; для групи «Батьки»: лікарня);
  • Отримувати сповіщення, якщо користувач зайшов чи вийшов зі створеної зони;
  • Керувати рівнями доступу для різних учасників.

Також мобільний додаток дозволяє віддалено блокувати телефон, видаляти особисті дані, в тому числі фото, включати сирену та вмикати через особистий web-кабінет або, подзвонивши на лінію підтримки 24/7, GPS-пошук. У разі втрати ґаджету, “Мобільна безпека” забезпечує сервіс повернення за винагороду та доставку кур'єром власнику втраченого гаджету. 

Лише за минулий рік завдяки сервісу власникам повернули більш ніж 1 тис. телефонів, компенсації за безповоротно втрачені пристрої склали близько 1 млн грн. За час роботи сервісу встановили мобільний додаток та скористалися послугою 160 тисяч абонентів.

Сума компенсації в рамках послуги «Мобільна безпека» залежить від обраного тарифу «Захист» чи «Захист+». Вартість послуги з тарифом «Захист» становить 10,5 грн/тижд., а «Захист+» – 14 грн/тижд. Користувачі можуть також придбати річний захист для мобільного за 219 грн. Наприклад, користувачі тарифу «Захист», що мають девайси з операційною системою Android/iOS, отримуватимуть 3500 грн компенсації, а якщо користувач обрав тариф «Захист+», то одержить 7000 грн., в разі безнадійної втрати.

Важливо: втрата мобільного телефона небезпечна тим, що, крім самого пристрою до чужих рук можуть потрапити і персональні дані користувача, в тому числі і сім-карта, до якої прив’язані рахунки в фінансових установах. Тому абонентам рекомендовано дотримуватися обов’язкових правил кібергігієни: 

  • Встановлювати надійний пароль на телефон та сім-картку; 
  • У випадку втрати телефона, щоб особисті дані не потрапили до чужинців, користувачі «Мобільної безпеки» можуть видалити інформацію з телефона дистанційно.
  • Ті, хто не користуються послугою, мають зателефонувати до мобільного оператора та заблокувати картку. Щоб зловмисники не перевипустили сім-карту, її краще зареєструвати на паспорт або укласти контракт з телеком-оператором. 

Search