Новини

Еліна Світоліна здобула "бронзу" на Олімпіаді-2020

Еліна Світоліна здобула "бронзу" на Олімпійських Іграх у Токіо. У бронзовому фіналі одиночного розряду українка в трьох сетах здолала представницю Казахстану Єлєну Рибакіну.

Цей матч був уже шостим в Токіо-2020 для української тенісистки в одиночному розряді. Вона виграла перші чотири, дійшовши до півфіналу, де програла чешці Маркеті Вондрушовій.

Сам вихід до стадії півфіналу був історичним для українського тенісу. Раніше лише сестри Бондаренко в парному розряді доходили до цієї стадії Олімпіади, в одиночному розряді - ніхто.

Попередній рекорд теж належав Світоліній - на Олімпіаді-2016 вона дійшла до 1/4 фіналу.

У Токіо Світоліна оновила свій найкращий результат, а також національний рекорд України в одиночних турнірах, дійшовши до півфіналу. І зрештою змогла його переписати ще раз - саме завдяки перемозі у "бронзовому матчі".

Таким чином, Світоліна є першою і єдиною володаркою медалі України на Олімпійських Іграх у тенісі.

І щонайменше до 2024 року залишатиметься авторкою цього унікального досягненння.

"Коли я їхала сюди задача була взяти "золото". Сумно, що не змогла, оскільки я, підходячи до фіналу, думала, що вже досить близька до цього та перебуваю у хорошій формі. Але, на жаль, полуфінал не склався, і для мене перемогти у бронзовому матчі після неймовірно витрачених зусиль за весь цей тиждень [дуже важливо]: я програвала у деяких матчах як і сьогодні. Було дуже багато витрачено зусиль та нервів, що ця медаль для мене, звісно, має велике значення. І я дуже рада, що це трапилося зі мною тут. Це дуже неймовірні відчуття", - сказала Світоліна в інтерв'ю Суспільне Спорт після бронзового матчу.

Search