Новини

Які країни обирають українські туристи: аналітика Vodafone

Vodafone проаналізував статистику користування послугами роумінгу у найгарячіший місяць літніх відпусток. За даними Vodafone Україна, кількість абонентів, які скористалися послугами роумінгу у липні 2021 року зросла майже вдвічі у порівнянні з липнем минулого року.

З відкриттям кордонів європейськими країнами збільшилися як кількість абонентів, так і користування послугами. Українські туристи активніше користуються мобільним інтернетом під час подорожей за кордон – обсяг дата трафіку у роумінгу збільшився на 41%, у порівнянні з липнем 2020 року.

Напередодні нового туристичного сезону Vodafone оновив популярну послугу «Роумінг, як вдома», збільшивши доступний обсяг мобільного інтернету, та запустив нові послуги «ГігаРоумінг» (1 ГБ інтернету на 7 днів у 63 країнах світу), «ГігаРоумінг Max» (3 ГБ інтернету на 10 днів у 63 країнах світу) та «Тиждень розмов» (30 хвилин на розмови у 84 країнах світу на 7 днів).

ТОП-5 країн, в яких українські туристи згенерували найбільше інтернет-трафіку виглядають так:

Липень 2021

Липень 2020

Туреччина

Туреччина

Греція

Німеччина

Хорватія

Хорватія

Чорногорія

Польща

Росія

Угорщина

Цього року, разом зі збільшенням інтернет-трафіку на 25% скоротилась кількість дзвінків. Звичне раніше спілкування голосом перетікає у месенджери.

ТОП-5 країн, в яких туристи найбільше користувались голосовим зв’язком, виглядає так:

2021 рік

2020 рік

Туреччина

Туреччина

Польща

Польща

Росія

Німеччина

Греція

Угорщина

Німеччина

Італія

В кінці 2020 року для абонентів передплати та у березні 2021-го для контрактних і бізнес-абонентів Vodafone розширив перелік країн пакетної базової тарифікації як для користування мобільним інтернетом (було 87 країн, зараз 104 країни), так і для дзвінків (було 67 країн, зараз 98).

Читайте також: З яких країн їдуть в Україну: аналітика Vodafone

Search