Новини

ОМКФ-2021: відбулась творча зустріч з Террі Ґілліамом

21 серпня в межах 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбулась творча зустріч з відомим британським режисером Террі Ґілліамом – автором культових “12 мавп”, “Страху і ненависті у Лас-Вегасі”, “Бразилії” та інших видатних фільмів.

Зазвичай у моєму кіно поєднуються трагедія та комедія. Якщо б я знімав свій новий фільм в Україні, то вважав би, що це ідеальне місце на Землі, де несподівано поєднуються комедія із трагедією.

В мене немає улюблених фільмів серед усіх, що я зробив. Так само як і немає улюбленців серед моїх дітей. Та я можу сказати, що саме зараз мій найулюбленіший фільм – той, що я створюю. Або той, що створено нещодавно.

ОМКФ-2021: відбулась творча зустріч з Террі Ґілліамом

Я ніколи не “робив кар’єру”. Я відшукував таку роботу, яка б приносила мені задоволення та якісь гроші, крім цього я створював кіно. Пошуки коштів для кіно – ці коли ти дуриш голову своєму продюсерові, переконуючи його у тому, що твоє кіно варто великих зусиль, аби знайти інших дурнів, які даватимуть кошти на втілення цього проекту.

Голлівуд – це місце, де дуже багато грошей. Це є причиною контролю усього що твориться на студіях Голлівуду. Адже я не люблю аби-який контроль. Взагалі не люблю.

Співпраця із акторами – це дуже особлива для мене річ. Це повинні бути люди, які зрозуміють мене дуже ретельно, дуже швидко, дуже глибинно. Їм не треба багато говорити, крім того, вони будуть так імпровізувати, що моє кіно буде розгортатися, розквітати у напрямку, який мені сподобається. Вони відчують як покращити все те, що вже існує.

ОМКФ-2021: переможці конкурсів Пітчингу та Work in Progress

Найголовніше у грі в кіно розташовано всередині слова “гра”. Актори мають бути як діти, не ставитись серйозно до аби-яких подій навколо. Тому трагедії у моєму кіно мають відтінок комедій, та vice versa.

І жартома додав: “Я був на вашому одеському “блошиному базарі, або Староконці, та більш за все мене здивували коти, ці кошенята, яких продають. У мене запитання, що роблять одесити, коли купують цих котів? Може, з’їдають їх? Бо цих котів дуже, дуже багато!”

Search