Новини

Фільм «Цензорка» став призером Венеційського кінофестивалю

Стрічка «Цензорка» спільного виробництва України, Словаччини та Чехії отримала Приз за Найкращий сценарій у секції «Горизонти» 78-го Венеційського кінофестивалю.

Читайте також: Сьогодні день українського кіно

«Цензорка» – дебютна повнометражна ігрова картина словацького режисера Петера Керекеша. ​​Картина розповідає історію молодої жінки Лесі, яку було засуджено до ув'язнення в одній із виправних установ Одеси. Вона щойно народила первістка, і потрапила у світ, населений лише жінками: ув'язненими, медсестрами та наглядачками, жінками різного віку, дружинами та вдовами, дочками, сестрами, вагітними та жінками з дітьми. Якби не колір уніформи, іноді важко було б сказати, хто є хто.

Читайте також: Наші на 78-му Венеційському кінофестивалі: «Відблиск» Васяновича, «Носоріг» Сенцова і «Цензорка» Керекеша

Петер Керекеш – режисер, документаліст, відомий кіновикладач та лідер думок, лауреат фестивалів у Берліні, Лейпцигу і Торонто. Українським продюсером виступив Денис Іванов (компанія «Артхаус Трафік») за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Фільм «Цензорка» був представлений у конкурсній програмі «Горизонти» Венеційського кінофестивалю – найстарішого та одного з найпрестижніших у світі. Картину відзначили Нагородою за Найкращий сценарій (Іван Остроховський, Петер Керекеш).

На українські екрани стрічка вийде в 2022 році.

Читайте також: 78-й Венеційський кінофестиваль назвав переможців 

Search