Новини

Погода на зимових курортах України: тиждень буде сніжним і морозним

Цього тижня Карпати перетворяться на чарівну зимову казку! Щоденні снігопади і хрускіт снігу під ногами, білі верхівки вікових ялин і тріскучі морози до -19 °С — усе це чекає на тих, хто вирішить відвідати українські гірські курорти найближчими днями.

Погода в Буковелі

Буковель зустрічатиме любителів активного зимового відпочинку та карпатської романтики значними та помірними морозами. 12 та 13 січня термометри покажуть удень -7–11 °С, уночі ртутні стовпчики опустяться до -16–19 °С. З 14 січня морози стануть помірними: вдень очікується -4–8 °С, уночі — до -10–11 °С. Сонце із-за щільних хмар, імовірно, вигляне тільки 12 і 15 січня. Невеликий сніг падатиме майже щодня, але з різною інтенсивністю — за бажанням, можна зловити «віконце» без опадів. Вітер цього тижня слабкий чи помірний (не більше 5,6 м/с). Глибина снігу на курорті коливається зараз від 50 см у нижній частині схилу до 70 см у верхній.

Погода в Славському

Славське накрили щільні хмари. Тут щодня очікується дрібний сніг, а сонце лише зрідка пробиватиметься крізь хмари. Найближчі ясні дні, за даними Sinoptik.ua, — 12 і 15 січня. Середня денна температура досягне тут -3–6 ° С, уночі — помірні морози до -9–12 ° С. Вітер ідеальний для катання на лижах, прогулянок та веселих забав на вулиці — до 5,2 м/с.

Погода на Драгобраті

Як і на інших карпатських курортах, погода на Драгобраті буде похмурою та морозною. Уночі температура знижуватиметься до -12–16 °С, удень очікується близько -6–7 °С. Вітер не більше 4 м/с не завадить комфортно кататися на лижах та сноубордах або медитувати за склянкою глінтвейну. Висота снігового покриву на Драгобраті вже сягає 190 см. При цьому снігопади, зокрема у Рахівському районі, триватимуть.

Небезпека лавин зберігається

За даними Sinoptik.ua, помірна сніголавинна небезпека очікується у високогір'ї Івано-Франківської області, а також у горах Чернівецької та Львівської областей. Значна сніголавинна небезпека фіксується на сході Закарпатської області. Тут, у районі хребта Чорногора, рятувальники рекомендують туристам найближчими днями утриматись від виходу на схили.

Search