Новини

В Україні з’явиться представництво Starlink

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що SpaceX Ілона Маска розпочала роботу щодо відкриття офіційного представництва в Україні.

У Мінцифрі не називають ніяких часових рамок - і це зрозуміло. Вочевидь, це станеться не раніше ніж ми переможемо у війні з рф. Водночас у SpaceX поки не робили ніяких заяв щодо планів розвитку бізнесу в Україні.

«Зараз Україну вже майже неможливо представити без сучасної технології Starlink. І ця технологія стане ще доступнішою для українців».

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України

Міністр відзначив, що надав доручення відповідним органам, щоб необхідні процедури з атестації, вимірювань та надання частот відбулися якнайшвидше. Також він пообіцяв детально інформувати громадськість про перебіг цих робіт.

За словами Михайла Федорова, на сьогодні понад 10 тисяч станцій допомагають ЗСУ бути на зв’язку та реалізовувати спеціальні операції, підтримують роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об’єктів, закладів охорони здоров’я та навіть посівну кампанію, а також повертають до життя деокуповані території.

Михайло Федоров анонсував відкриття українського офісу Starlink після ранкової заяви Держспецзв’язку — регулятор запевнив, що вже скоро усі громадяни й бізнес отримають можливість доступу до Starlink.

 

Search