Новини

Сергій Притула продав з аукціону картину Марії Примаченко за 500 тисяч доларів

Витвір мистецтва 1990 року приніс до волонтерського штабу ведучого Нового каналу та громадського діяча Сергія Притули водій з його команди однодумців.
Нещодавно Сергій Притула продав з аукціону картину Марії Примаченко за 500 тисяч доларів.
"Півмільйона доларів. У це складно повірити, але за таку суму продали на аукціоні картину всесвітньо відомої української художниці Марії Примаченко "Квіти виросли біля четвертого блоку". Аукціон проводив Благодійний Фонд Сергія Притули разом з аукціонним будинком "Дукат". Слід зазначити, що сім'я Марії Примаченко відмовилася від своїх роялті на користь української армії". "Метою аукціону було допомогти Збройним силам України, - каже Притула. – А ще є певний символізм в тому, що саме ця картина була відібрана. Тому що це квіти, які виросли поблизу четвертого енергоблоку, а поруч з ним орки якраз рили окопи. Все дуже взаємопов'язано".

Відомі українські галеристи провели оцінку полотна легендарної художниці. Стартова ціна склала п'ять тисяч доларів. Розпочався онлайн-аукціон 29 квітня, а завершився 5 травня ввечері. "До початку трансляції найвища ставка досягала 80 тисяч доларів. Як тільки почали прямий ефір, поточна ставка зросла до 95 тисяч доларів, - каже Сергій. – Зрештою ми продали картину Марії Примаченко "Квіти виросли у четвертого блоку" за 500 тисяч доларів. Я хочу подякувати насамперед власникам картини, які принесли її в наш Фонд і запропонували продати, а гроші віддати на ВСУ. Також хочу щиро подякувати учасникам аукціону. Не тільки тим, хто конкретно бився ставками на фінішній прямій, але і всім, хто зареєструвався. Ви приєдналися до процесу, розігріли своїми ставками цей аукціон".

Search