Новини

Чілдрен Кінофест-2022 покажуть у Польщі

Український кінофестиваль для дітей "Чілдрен Кінофест" стартує 3 червня 2022 року і триватиме до 12 числа. Усі фільми можна буде подивитися онлайн в Україні та в Польщі. В програмі - найкращі вітчизняні та іноземні картини для дітей.

Фестиваль "Чілдрен Кінофест"відбуватиметься в онлайн-форматі на сторінці online.childrenkinofest.com з 3 до 12 червня. Доступ до переглядів буде відкритий на території Польщі, оскільки вона прийняла найбільше українських біженців — переважно матерів з дітьми.

"Україну в конкурсній програмі представляє пригодницьке фентезі "Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке". Знятий за мотивами казки Сашка Лірника, фільм змальовує пригоди козака, який намагається вибратися з пекла. Картина відзначена Призом глядацьких симпатій Національної премії "Золота Дзиґа", а сценарій — Премією імені Лесі Українки", - кажуть організатори фестивалю.

Із дитячого конкурсу фестивалю "Берлінале" до програми "Чілдрен Кінофесту" потрапила шведська стрічка в жанрі фентезі — "Неллі Рапп — мисливиця на монстрів". Вона розповідає про захопливі пригоди головної героїні в маєтку, повного чудовиськ.

Про подорож у часі й порятунок світу від екологічної катастрофи розповість фантастичний фільм "Місія Нови". На найбільшому міжнародному кінофестивалі для дітей Cinekid у Нідерландах ця стрічка стала справжнім гітом, здобувши перемогу в чотирьох номінаціях.

"Поза конкурсом юні глядачі та глядачки ознайомляться з класикою анімації. "Чілдрен Кінофест" покаже спеціальну добірку епізодів "Крота" до 65-річчя знаменитого чеського мультсеріалу", - додають в оргкомітеті фестивалю.

Також в рамках "Чілдрен Кінофесту" відбудеться конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми. Прийом робіт закінчується 18 травня.

"Чілдрен Кінофест" – щорічний фестиваль, який знайомить українських дітей із найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою.

 

Search