Новини

Після статті про Денісову журналістку УП внесли до бази «Миротворець»

У статті Соні Лукашової йдеться, зокрема, про те, що колишня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, перебуваючи на цій посаді, «вигадувала» моторошні історії про зґвалтування дітей, які вчиняли російські окупанти.

Журналістку «Української правди» Соню Лукашову включили до бази «Миротворець». Її звинувачують у нібито «скоєнні усвідомлених діянь проти нацбезпеки України», в «маніпуляції суспільно значимою інформацією»,«порушенні журналістської етики». Про це пише "Детектор медіа".

Як зазначено на сайті «Миротворця», це:

«Маніпуляція суспільно значимою інформацією.

Цілеспрямовані дії, скеровані на приховування доказів скоєння злочинів, скоєних російсько-фашистськими загарбниками на окупованих територіях України у 2022 р.

Діяльність, несумісна з журналістською етикою».

Про це стало відомо у день публікації на УП статті авторства Соні Лукашової «Від facebook до допитів. Чому омбудсмен втратила посаду». У ній з посиланням на анонімні джерела подано факти стосовно публічних заяв екс-омбудсмана Людмили Денісової. Публікація викликала резонанс серед читачів, дискусія щодо оприлюднених даних триває.

Також стосовно Лукашової зазначено, що вона нібито «хотіла обманом отримати текст підозри Стерненку», а також «писала про зв’язок ветеранки війни «Пуми» до справи Шеремета». Раніше, 7 листопада 2019 року на УП була публікація авторства Соні Лукашової з посиланням на анонімні джерела про імовірну причетність ветеранів війни на Донбасі Інни («Пуми») та Владислава Грищенків до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Журналісти «Детектор медіа» написали Соні Лукашовій та сподіваються отримати її коментар.

Search