Новини

У Німеччині створили електромобіль, який частково надрукований на 3D-принтері

На виставці Formnext 2022 у Франкфурті берлінська компанія nFrontier представила мініатюрний електромобіль UILA, створений на промисловому 3D-принтері Stratasys F770, який уже готується до серійного виробництва. Друк дозволяє знизити витрати та проводити деяку кастомізацію кожної машини.

Електромобіль будується на алюмінієвій рамі, а панелі кузова, рульове колесо та сидіння створюються на 3D-принтері. Габарити машини становлять 2,3 м завдовжки, 0,9 м завширшки і 1,7 м заввишки при масі всього 70 кг. Подібний транспортний засіб зможе пройти дорожні затори і з легкістю знайти місце для паркування, демонструючи високу маневреність.

У компанії nFrontier уточнили, що UILA пропонує двомісний салон (водій і пасажир) і може пересуватися як дорогами загального користування, так і велосипедними доріжками, не вимагаючи водійських прав. Ємності акумулятора на 1200 Вт/год вистачає на 60-70 км шляху, а максимальна швидкість становить 25 км/год.

Вбудована інформаційно-розважальна система працює спільно зі смартфоном власника, підключаючись через спеціальний додаток. Усіх подробиць виробник не наводить, але відзначаються функції автономного паркування та виклику машини до місця зустрічі, крім того, електромобіль може слідувати за своїм власником, коли він йде пішки. Серійне виробництво nFrontier UILA стартує в 2024 році в Німеччині, де машина класифікуватиметься як електровелосипед і продаватиметься за ціною «значно нижчою від €10 000».

Джерело https://ampercar.com/u-nimec

Search