Новини

У Львові зводять найбільше модульне містечко для переселенців

На Сихові зводять нове тимчасове житло для ВПО, яке є адаптованим до зимового періоду. Передбачається, що тут мешкатимуть 1100 людей.

Адаптоване до зимових умов: четверте та найбільше модульне містечко для переселенців облаштовують у Львові.

Одно- та двоповерхові будинки зможуть вмістити більш ніж тисячу українців, які залишилися без даху над головою. Саме ж містечко матиме планування коридорного типу.

Передбачається, що такі модулі, як санвузли, кухня знаходитимуться в межах одного будиночка. Також там будуть коридори, якими можна буде користуватися усім для комфортного проживання. Приблизна кількість модулів, які тут передбачається – 640, - повідомив Тарас Кубай, в.о. директора департаменту містобудування Львівської міськради.

У кожному будиночку встановлять радіатор. Забезпечать і генераторами як джерелами резервного постачання електроенергії. Зазначимо, сюди переселять мешканців з інших трьох містечок. До нового року – так у мерії планують, але не обіцяють.

Цей об’єкт є складним логістично тому, що постійно можна сказати цілодобово модулі доставляються сюди з Республіки Польща. Не завжди це виходить швидко тому, що є кордон, є питання розгрузки-загрузки цих модулів, питання своєчасності поставки зі сторони Польщі, - розповідає Тарас Кубай.

Спочатку забезпечать зручний доступ мешканців до житла, а от за благоустрій візьмуться наступного року.

Такі речі, як озеленення, висадка насаджень, далі там вуличні меблі встановимо вже починаючи з весни, щоб вони не були пошкоджені під час зими.

Наразі у межах співпраці Міністерства розвитку громад і територій України та польського уряду до Львова надійшли 40% таких модулів. Такі раніше встановили у Київській області. Нагадаємо, у місті функціонують три модульні містечка для ВПО: на вулиці Науковій, у Стрийському парку та на Сихові. Їх на зимовий період законсервують.

Джерело https://pravdatutnews.com

Search