Новини

Польща передала ЗСУ Bayraktar Marik. На нього поляки зібрали вражаючу суму

Польща передала ЗСУ безпілотник Bayraktar Marik. Збір коштів на нього стартував влітку за ініціативи польського журналіста Славоміра Сераковського. Спершу на дрон хотіли зібрати 4,6 млн доларів. Утім суму вдалося перевершити.

Відомо, що бойовий безпілотник Bayraktar, придбаний для потреб ЗСУ за зібрані в Польщі кошти, назвали "Маріком" на честь Маріуполя. 

Польща передала ЗСУ безпілотник Bayraktar Marik. Збір коштів на нього стартував влітку за ініціативи польського журналіста Славоміра Сераковського. Спочатку на дрон хотіли зібрати 4 600 000 доларів, але в підсумку зібрали понад 5 000 000 доларів. Bayraktar Marik уже перебуває в Україні та найближчим часом почне нести службу.

Як пише wprost.pl, понад 200 000 людей пожертвували понад 22 мільйони злотих на цей збір. "Наприкінці червня минулого року Славомір Сераковський відкрив збір на Bayraktar. Цільова сума понад 22 мільйони злотих була вражаючою. Проте виявилося, що завдяки пожертвам понад 200 тисяч людей її вдалося зібрати", — йдеться у повідомленні. Видання також заявило, що до акції були залучені не лише поляки. Її також підтримала прем'єр-міністерка Литви Інгріда Сімоните

Як повідомляє TVN24, дрон вже прибув в Україну, що днями підтвердили на сайті українського уряду. Bayraktar має польський прапор.  

Бойовий безпілотник Bayraktar, придбаний для потреб ЗСУ за зібрані в Польщі кошти, назвали "Маріком" на честь Маріуполя. Про це повідомив ініціатор збору коштів на Bayraktar, відомий польський журналіст та громадський діяч Славомір Сераковський.  

"Наш Bayraktar називатиметься "Марік", оскільки так кажуть жителі Маріуполя, куди вони мають намір повернутися після того, як його буде звільнено", — написав Сераковський. Він додав, що попросив утікачів від війни, які родом з Маріуполя, надати свої пропозиції назви дрона і вони запропонувати цей варіант.

 Джерело https://ukrayina.pl

Search