Новини

«Селфі з дзеркалом дорожнього руху» - фототренд 2023 року

Настав перший тренд селфі 2023 року. Зі спотвореними обличчями та перебільшеними частинами тіла, захопленими під сюрреалістичним кутом: зустрічайте селфі з дзеркалом дорожнього руху.

Фототренд став опорою серед стрічок соціальних мереж за останні кілька місяців, згідно з нещодавнім дослідженням, опублікованим The New York Times.

Стиль автопортрета передбачає, що власник робить спотворені селфі, використовуючи своє відображення в опуклому дзеркалі - яке стало відомим на TikTok як "дзеркало дорожнього руху". 

Це також може означати дзеркала сліпих зон, які випадають зі шкільних автобусів та 18-колісних або напівпричепних вантажівок.

Усі ці дзеркала мають відбивну поверхню, яка опукла або вигнута назовні.

Ефект дзеркала дорожнього руху полягає в тому, що воно виробляє селфі з сильним візуальним спотворенням і дивною, але веселою естетикою.

Хештег #trafficmirror має понад 22 мільйони переглядів на TikTok. Причому дзеркало рекламується як інструмент для селфі та функція дизайну інтер'єру.

У своїй спотвореній естетиці селфі дзеркала дорожнього руху має свого найближчого попередника у фотографії об'єктивів «риб'яче око» — фотографічній техніці, яка постійно відроджувалася протягом останніх кількох років.

Search