Digital & Pay TV

Антипіратство. У Запорізькій області винесли вирок за несанкціоноване розповсюдження телеканалів «Медіа Групи Україна»

У Запорізькій області суд виніс вирок за здійснення незаконної трансляції спортивних телеканалів «Медіа Групи Україна» – «Футбол 1/2». Розслідування справи розпочалось із рекламного оголошення, розповсюдженого наприкінці 2019 року в мережі Інтернет. У ньому пропонувалося придбати та підключити Smart STB-приставки, за допомогою яких можна було переглядати телевізійні канали «Футбол 1/2» на території Запорізької області. Компанія ВІНДЕКС (юридичний представник «Медіа Групи Україна») передала інформацію до правоохоронних органів.

Начальник відділу протидії кіберзлочинам у Запорізькій області Валентин Солдатенко:
«Співробітниками відділу здійснено оперативне супроводження у кримінальному провадженні за фактом несанкціонованого втручання у роботу мереж електрозв'язку ТОВ "ТРК "Україна". В ході документування протиправної діяльності мешканця міста Запоріжжя встановлено факт налаштування супутникового обладнання та підключення його до STB-ресивера та мережі Інтернет з метою надання можливості безперешкодного перегляду кодованих сигналів телеканалів "Футбол 1/2", що й призвело до підробки та спотворення процесу обробки інформації. Після проведення комплексу слідчих та оперативних дій особу було викрито та пред'явлено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ст. ст. 361, 361-2 КК України. Справу передано до суду та, як наслідок, 04 вересня 2020 року ухвалено вирок щодо визнання особи винною у вчиненні  кримінальних правопорушень».

Читайте также: «Пиратские сервисы – это всегда рулетка. Зрители ищут стабильности», – Сергей Чернящук о борьбе с пиратством в «Медиа Группе Украина»

Директор компанії ВІНДЕКС Павло Миколюк: «Цей вирок є дійсно важливим для нас, адже після кодування сигналу правовласником, ТОВ "ТРК "Україна", факти кардшейрінгу відійшли в минуле. Але нині існують факти незаконного розповсюдження кодованих сигналів телеканалів правовласника, в тому числі через мережу Інтернет. Тому ми знайшли шляхи рішення щодо фіксації цих незаконних фактів. Наголошуємо вчергове, що єдиним законним та безпечним шляхом до надання послуг телебачення в Україні через мережу Iнтернет є легальні ОТТ-сервіси та провайдери-партнери ТОВ "ТРК "Україна", які гарантують якість телевізійного сигналу та сервісу».

Search