ТВ

Група 1+1 media: зміни у складі Наглядової ради телеканалу 1+1

Сьогодні, 8 грудня 2021 року, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула заяву та прийняла рішення про переоформлення п’яти ліцензій ТОВ «ТРК «Студія 1+1» у зв’язку з виходом зі складу Наглядової ради телеканалу 1+1 Ігоря Коломойського. Новину оприлюднило видання "Детектор медіа". Заява про вихід Коломойського зі складу Наглядової ради була підписана у травні 2021 року, у вересні відбулись загальні збори учасників, де розглянули та задовольнили це рішення й оформили відповідний протокол. У жовтні, згідно з Законом «Про телебачення і радіомовлення», документи було подано до регулятора. 

Жодних змін у структурі власності ТОВ «ТРК «Студія 1+1» (телеканал 1+1) не відбулося.

У лютому 2021 року Нацрада перевірила канали групи «1+1» щодо наявності у структурі власності дружини Віктора Медведчука та не знайшла порушень. Регулятор отримав пояснення та документи щодо власності від компанії. Згідно із цими даними, частка компанії Bolvik Ventures LTD у структурі власності «1+1» складає 24,51% і саме така частка належала Ігорю Суркісу.

Втім, контролерами Bolvik Ventures LTD є три фізичні особи: Ігор Суркіс (з часткою 33,34 %), Леонід Ашкеназі (з часткою 33,33 %) та Оксана Марченко (з часткою 33,33 %). Відповідно, частка володіння статутним капіталом кожної з фізичних осіб становить по 8%, що не є істотною участю і не відображається у структурі власності.

Однак, в оновленій структурі власності від 14 квітня 2021 року замість компанії Bolvik Ventures LTD з’явилась кіпрська компанія Charlane limited, 33,3% якої через Kirena holdings ltd  та через ТОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» належить Оксані Марченко - дружині українського політика Віктора Медведчука. Марченко є бенефіціаром ТОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія». Утримувачем акцій ще 66,7% згаданої Charlane limited  є громадянка Кіпру Елена Кореліду. На яку 2019 року була записана участь у активі  Ігоря Суркіса (Акціонерне товариство «Акцент-Банк». Що означають  ці зміни, «Детектор медіа» намагається з’ясувати в пресслужбі «1+1».

 

 

Search