ТВ

Журналістка ТСН Юлія Кирієнко розповіла, як бореться зі страхом під час війни

Юлія Кирієнко - військова кореспондентка, яка під час повномасштабного вторгнення російської армії в Україну в ефірі ТСН висвітлює події на Київщині. Військовослужбовці – основні герої її сюжетів, та як зізнається сама Юлія, вони - герої її особистого життя. Зовсім нещодавно під час виконання редакційного завдання  журналістка потрапила під ворожий обстріл та дивом врятувалась. Ексклюзивно для сайту 1+1 Юлія розповіла, як бореться з панікою та страхом під час війни, мотивацію в роботі та мрії після перемоги.

З 2014 року Юлія Кирієнко працювала воєнкором у гарячих точках в Дебальцево, на околицях Донецького аеропорту, Мар’їнці та в Станиці Луганській. Потрапляла під обстріли, ризикуючи життям зі знімальними групами.

Журналістка зізналась, що війна відкинула її назад у 2014 рік: спочатку була паніка, потім опанувала себе, бо вже має досвід, що робити далі.

“Якось гуртуєшся, приводиш до ладу думки і починаєш діяти. Внутрішньо повертаюсь до того, що було у 2014 році, але зараз є авіа удари. До цього морально підготуватись взагалі неможливо. Я намагаюсь глибше дихати, щоб опанувати себе. Якщо я розумію, що вибухає поряд, то молюся. Зібраність – єдине, що по суті дозволяє ухвалювати правильні рішення”, - розповіла Юлія.

Одне із найважливіших надбань у цій війні, на думку Юлії - це  самоідентифікація українців як нації. Саме це надихає журналіску щодня виконувати свої професійні обов'язки та вірити, що ідея загальнонаціонального об’єднання і допоможе українській державі успішно розвиватися.

Разом і батька легше бити”, у нас немає вибору не захищатись. Тому що росія воює проти всієї країни: проти цивільних людей, вагітних жінок, дітей. Це найбільші злочини, і ми не можемо допустити, щоб їх стало ще більше. І це дуже потужна мотивація, щоб протистояти. Ми розуміємо, що у нас немає шансів здаватися в принципі”, - пояснила свою думку журналістка.

Чоловік Юлії - військовий і нині захищає Україну від російських загарбників. Коли закінчиться війна, разом вони мріють удвох поїхати у подорож до Африки чи Індії, щоб перезавантажитись та переключитися на режим мирного життя. Потім планують забрати додому маленького сина, родина також мріє про доньку.

Повну версію інтерв'ю кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко читайте на сайті 1+1.

Search