ТВ

Україна візьме участь у Дитячому Євробаченні-2022

Цьогоріч Суспільне Мовлення долучиться до 20-го Дитячого пісенного конкурсу Євробачення, яке проходитиме 11 грудня в Єревані (Вірменія). 

Уже незабаром Суспільне оголосить національний відбір та розпочне приймання заявок на участь у пісенному конкурсі із власною оригінальною піснею.

Нагадаємо, минулого року в Парижі 14-річна Малена здобула перемогу серед 19 країн-учасниць. Для Вірменії це друга перемога на Дитячому Євробаченні. Суспільний мовник AMPTV провів перше Дитяче Євробачення в Єревані у 2011 році.

Україну в Парижі представляла 14-річна переможниця національного відбору Олена Усенко з піснею «Важіль» та посіла 6-е місце.

Фінал Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2021 відбувся у Парижі у концерт-холі La Seine Musicale. В Україні фінал транслював суспільний телеканал Суспільне Культура, а також фейсбук-сторінка Суспільного Євробачення Україна та офіційний сайт Дитяче Євробачення. 

Дитячий пісенний конкурс Євробачення вперше провели 2003 року. Відтоді в ньому взяли участь загалом 40 країн. Україна бере участь у конкурсі з 2006 року. Відтоді Україна перемагала один раз (Анастасія Петрик з піснею «Небо» у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках).

Джерело: Суспільне Мовлення

Search