Українське кіно

Екранізація повісті Кузьми Скрябіна «Я, «Побєда» і Берлін» вийде наприкінці 2020 року

Кінокомпанія Star Media працює над фільмом «Я, «Побєда» і Берлін», що є екранізацією однойменної повісті відомого музиканта Кузьми Скрябіна. Прем’єра стрічки планується на наступний рік. З плином часу його пісні набувають нового значення, а літературні твори отримують нове прочитання, адже творчість Кузьми Скрябіна лишається неабияк актуальною в умовах сьогодення.

Один із продюсерів екранізації «Я, «Побєда» і Берлін» Олексій Терентьєв розповідає, що ця повість пропагує дух витривалості, мужності, позитивного мислення та незламного бажання йти вперед до нових звершень та перемог. Саме про це, переконаний кінематографіст, вкрай важливо пам’ятати сучасним українцям у нинішні непрості часи.

Події майбутнього фільму розгортаються на початку 1990-х. Молодий музикант на прізвисько Кузьма купує старий автомобіль «Побєда». Хлопець відправляється на цій автівці в Берлін, де хоче обміняти її на шестисотий «Мерседес». У дорогу він відправляється разом із другом, який планує продати в Німеччині старі радянські манекени. А в самому Берліні Кузьма знайомиться з місцевим рок-музикантом, що підштовхує головного героя вперше вийти на зарубіжну сцену. Вся ця подорож до німецької столиці сповнена цілої низки кумедних колізій.

«Ми прагнемо на яскравому прикладі кумира Кузьми Скрябіна донести кожному те, що з будь-якої непередбачуваної ситуації цілком можливо вийти за допомогою почуття гумору, кмітливості й винахідливості», - каже Влад Ряшин, засновник та продюсер кінокомпанії Star Media.

Проект фільму про цю «побєдну» історію дорослішання бере участь у 12 конкурсі кінопроектів Державного агентства України з питань кіно. Переможці конкурсу отримують державне фінансування.

Напередодні виходу стрічки на широкі екрани відбудеться низка концертів у великих містах України. Під час цих шоу популярні артисти виконають шлягери Кузьми Скрябіна, які пролунають і в самому фільмі.

Прибутки від прокату після усіх необхідних та передбачених законодавством відрахувань в повному обсязі будуть спрямовуватися до Благодійного Фонду імені Кузьми Скрябіна. Ця організація, власне, як і сам музикант за життя, щедро сіє добро у всьому світі. Кошти з нього перераховуються на допомогу дітям-сиротам, дитячим будинкам, лікарням, українській армії, військовим у шпиталях, а також на проведення культурних масових заходів у пам’ять про життя та творчу діяльність Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна).

Нагадаємо, повість «Я, «Побєда» і Берлін» є частково автобіографічною. З цього твору в 2006 році почалася літературна кар’єра Андрія Кузьменка. Повість отримала широку популярність серед читачів, після чого вийшла ціла низка інших творів музиканта-літератора. 2 лютого 2015 року він загинув в результаті ДТП.

Search