Українське кіно

Люди і коні: на прем’єрі українського фільму «Захар Беркут»

9 жовтня у столичному кінотеатрі «Київська Русь» відбулася прем’єра українського фільму «Захар Беркут». Ця стрічка — наймасштабніший історичний екшен часів незалежної України, знятий за мотивами однойменної повісті Івана Франка. Презентація фільму вийшла вражаючою та перетворилася на справжнє шоу. 

На гостей свята очікував сюрприз — просто перед входом до кінотеатру аніматори «Парку Київська Русь» влаштували видовищний перфоманс. Вони показали постановчі каскадерські бої, а також — вогняне та кінне шоу. Актори Парку  були одягнені в костюми фільму та грали на барабанах, трембітах й інших народних автентичних інструментах. Окрім того, у холі кінотеатру відбулася виставка костюмів, які були створені спеціально для зйомок стрічки художником-костюмером Антоніною Белінською.

Люди і коні: на прем’єрі українського фільму «Захар Беркут»

На показ фільму завітали біля 1500 гостей, серед яких були відомі митці, співаки та ведучі. Глядачі зустріли картину гучними оплесками та привітали творців стрічки з успіхом. “Хороший, атмосферний, якісний історичний фільм. Продакшн світового рівня. Контекст - сучасних українських реалій. Всім дивитися, щоб єднатися і боротися за своє майбутнє!”, - Тарас Тополя, лідер гурту Антитіла, який був присутній на прем’єрі. “Ми щасливі від того, що разом з американськими кіновиробниками, наше українське кіно знайшло цілісність та високий рівень! Гордість за своїх колег, що зробили такий якісний продукт! Акторські роботи перехоплюють дух! Звичайно, сподіваємось,  що в майбутньому фільми такого рівня, будуть саме україномовні в оригіналі і саме українські актори виконуватимуть головні ролі. Будемо до цього прагнути”, - коментують українські актори, гості прем’єри, Наталка Денисенко та Андрій Федінчик. “Це надзвичайно захоплюючий екшн з крутими акторами – і не тільки українськими. Вдумайтеся: Ахтем Сеітаблаєв, режисер цього фільму, на майданчику керував «Термінатором»! Думаю, що кожен має піти найближчим часом в кінотеатр, аби не тільки підтримати українське кіно, а й побачити новий рівень нашої індустрії”, - поділився враженнями Анатолій Анатоліч, ведучий програми «Ранок з Україною» на телеканалі «Україна», автор і продюсер проекту «Зе Интервьюер». “Головне, що це кіно про справжню Україну. Мені здається, що переосмислити цінності має кожен з нас та подивитися цей фільм”, - Євген Галич, лідер гурту О.Торвальд.

Люди і коні: на прем’єрі українського фільму «Захар Беркут»

Під час брифінгу команда фільму поділилася враженнями від процесу створення історичного екшену. Режисери Ахтем Сеітаблаєв та Джон Вінн,  продюсер Єгор Олесов, актор Олег Волощенко розповіли про свої очікування від прокату стрічки. Розмову модерував відомий кінокритик та  ведучий Андрій Алферов. 

«Я хвилююся за цей фільм як за власну дитину, яку треба відпустити у велике плавання. Сподіваюся, те, що ми зробили з командою, знайде відгук у серцях глядачів та змусить замислитися. Той світ, який лежить поза межами нашого дому, має бути добрим до нашої дитини, тобто до нашого фільму. Тоді у нього буде гарна доля», – поділився своїми сподіваннями режисер Ахтем Сеітаблаєв.

Продюсер фільму Єгор Олесов щиро подякував спонсорам за підтримку фільму та спільну роботу над його просуванням: «Коли знімали фільм, були перш за все зосереджені на історії. З партнерами почали працювати дещо пізніше. Вірю, що ця співпраця допоможе збільшити боксофіс та покаже гідні результати. Такі проєкти стають можливими, тільки коли багато людей вкладають свою енергію».

Цієї осені ТМ "Львівське" вийшло на нову територію комунікації і стало спонсором фільму "Захар Беркут". І це не просто так. «Цінності бренду збігаються з цінностями фільму. Свобода, традиції, історія – те, що об’єднує українців. Тому ми, не довго вагаючись, вирішили підтримати стрічку», – розповів Євген Шевченко, генеральний директор Carlsberg Ukraine.

Ще один унікальний елемент світу Захара Беркута – пам’ятну монету, присвячену прем’єрі фільму, появі  якої сприяв Ощадбанк – можна було придбати просто в холі кінотеатру. Андрій Пишний, Голова правління Ощадбанку розповів: «Можна сказати, що нас позбавили шансу відмовитися від участі в проєкті. На наше рішення вплинуло багато чинників. Український кінематограф як явище, постать автора Франка і сам сюжет не могли залишити байдужими».

Також на показі відбулася урочиста церемонія гасіння марки «Захар Беркут» за участі режисерів Джона Вінна та Ахтема Сеітаблаєва, продюсера Єгора Олесова та директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського. «Стрічка поєднує минуле і сучасне. Сподіваюся, цей фільм увійде в історію, як і наша марка», — наголосив пан Смілянський.

Люди і коні: на прем’єрі українського фільму «Захар Беркут»

Для компанії Visa важливо підтримувати емоційний зв’язок с користувачами наших платіжних рішень та бути активним учасником соціо-культурного  простору країни. Підтримка української кіноіндустрії  - це новий, цікавий досвід для нас, що по-перше, дозволяє нам створити новий ціннісний досвід для наших партнерів та держателів карток Visa, по-друге - надихає нас як лідера індустрії платіжних технологій на створення нових рішень та колоборацій.  Ми дякуємо творчій команді фільму «ЗАХАР БЕРКУТ» за можливість долучитися до цього масштабного історичного проекту та об’єднати украінців не тільки за допомогою інноваційних платіжних рішень Visa, але і емоцій, сили  та неповторної чарівності світу кіно», додає Світлана Чирва, регіональний менеджер Visa в Україні, Молдові та во регіонального менеджера в Білорусі.

“Захар Беркут” - український історичний фільм режисерів Ахтема Саітаблаєва та Джона Вінна. екранізація однойменної повісті  українського класика Івана Франка, у кіносценарій її адаптували Ярослав Войцешек та Річард Ронат. Бюджет “Захара Беркута” 113 млн гривень, з який 30 млн надало Державне агентство України з питань кіно. Виробництвом фільму займалися Kinorob і CinemaDay. В українському прокат стрічка  з 10 жовтня 2019 року.

Генеральний медіа-партнер та бродкастер: телеканал «Україна».

Дистриб’ютор: FILM.UA Distribution та MMD UA

 

Фото: Broadcast.net.ua

Search