Українське кіно

Канал «Україна» розпочав зйомки мелодрами «Справа тих, хто потопає»

Канал «Україна» спільно з «Українською Продакшн Студією» розпочали зйомки 8-серійної картини «Справа тих, хто потопає». Героїв серіалу втягують у серйозні неприємності. Однак навіть у безнадійній ситуації є вибір: або змиритися та «потонути», або зробити все можливе, щоби врятувати себе, а також тих, хто поруч. Головні ролі в картині зіграють актори Петро Риков і Олена Шилова.

Події в серіалі «Справа тих, хто потопає» відбуваються в невеликому містечку Нові Плавні. Воно під загрозою затоплення через аномальні сильні тривалі зливи. До того ж на місцевій ГЕС затягнувся ремонт греблі, а на фабриці мінеральних добрив зберігаються небезпечні хімікати. Якщо прорве греблю, вони можуть потрапити у воду. Місцеві жителі розуміють весь масштаб можливої трагедії, але при цьому нічого не роблять. Сподіваються, що їхню проблему вирішить мер або чиновники з області. А втім, обставини складаються так, що всі розуміють: порятунок тих, хто потопає, в їхніх руках.

«У будь-якій патовій ситуації важливо запитати в себе: «Чи можу я дійсно щось змінити?» – сказав актор Петро Риков, який грає головного героя  Олексія Трященка в картині «Справа тих, хто потопає». – І якщо розумієш, що є сили протистояти ситуації та вирішити проблему, тоді варто спробувати».

Двом місцевим жителям, крім природних і соціальних проблем міста, доведеться розібратися з неприємностями в особистому житті. Вчителька Марина Коновалюк одного разу повірила в щирість одруженого чоловіка і через це втягнута в грандіозний скандал. До того ж її підозрюють у вбивстві суперниці. А поліцейський Олексій Трященко опинився в провінції через серйозний службовий проступок.

«Як правило, коли я зазвичай читаю сценарій, то розумію, що моя героїня або виключно позитивна, або негативна. А в цій історії персонаж абсолютно живий, тому що Марина, як і багато хто з нас, робить чимало помилок, думає про них і переживає, – поділилась враженнями від роботи над образом актриса Олена Шилова. – Цим героїня мене зацікавила».

Чи впораються Марина й Олексій зі своїми проблемами та чи зможуть вони об'єднати місцевих жителів навколо себе – від цього залежить не тільки майбутнє двох молодих людей, але і порятунок міста.

У фільмі знімаються Олена Шилова, Петро Риков, Валерія Ходос, Олександр Крижанівський, Дмитро Чернов, Сергій Дзялик, Марк Дробот, Тамара Антропова, Інга Нагорна, Костянтин Корецький, Фатіма Горбенко, Олексій Зорін, Максим Лучак.

Режисер-постановник – Антон Азаров. Оператор-постановник – Максим Гуцу. Художник-постановник – Олена Остапенко.

Генеральний продюсер «Української продакшн студії» – Ірина Заря.

Продюсери від каналу «Україна» – Вікторія Корогод, Наталія Стрибук.

 

 

 

Search