Українське кіно

Прем’єра стрічки «Пульс» пройде на «Молодості»

Спортивна драма “Пульс” буде показана 2 червня на Київському міжнародному кінофестивалі “Молодість”.

Стало відомо, що національну прем’єру художнього фільму “Пульс” (виробництва KINOROB, що входить до складу FILM.UA Group) проведуть у рамках ювілейного 50-го фестивалю “Молодість”. Стрічка увійшла в позаконкурсну програму українських прем’єр, а сама подія відбудеться 2 червня в кінотеатрі “Оскар” (ТРЦ Gulliver, пл. Спортивна, 1а). Картину представлятиме її творча команда.

Для драми “Пульс”, створеної на основі реальної історії української спортсменки Оксани Ботурчук, це буде перший кінотеатральний показ в Україні. Зазначимо, що старт широкого національного кінопрокату фільму заплановано на 22 липня 2021 року.

“Нам дуже приємно провести національну прем’єру “Пульсу” на такому легендарному і культовому фестивалі, яким безумовно є “Молодість”. Довгоочікуваний перший показ українському глядачеві нарешті відбудеться, і ми щиро вдячні програмному відділу фестивалю, що вдасться це зробити саме на “Молодості”, - розповідає продюсер фільму Єгор Олесов.

Київський міжнародний кінофестиваль “Молодість” є найбільшим кінофестивалем України та однією з найбільших спеціалізованих кіноподій України та Східної Європи. Цьогоріч ювілейний кінофестиваль відбудеться з 29 травня до 6 червня. За часи Незалежності фестиваль став прем’єрним майданчиком для цілої низки вітчизняних повнометражних стрічок, серед яких були “Правило бою”, “Пекельна хоругва, або Різдво Козацьке”, “Забуті”, “Лобановський назавжди”, “Пік страху”, “Ми є... Ми поруч” Романа Балаяна та інші.

«Я дуже радий, що прем’єра фільму “Пульс” відбудеться саме на кінофестивалі “Молодість”. Це не просто майстерно зроблена картина молодого режисера Сергія Чеботаренка, але й фільм, який говорить із глядачем на дуже важливі теми: про безбар’єрність нашого життя, коли сила духу молодої спортсменки Оксани Ботурчук долає всі перешкоди заради досягнення мети. Щиро вітаю авторів цього фільму з перемогою», - коментує Андрій Халпахчі, художній керівник кінофестивалю «Молодість».

Нагадаємо, що першим фестивалем, в якому взяв участь художній повнометражний фільм “Пульс”, став Flathead Lake International Cinemafest (Полсон, штат Монтана, США). В його рамках 29 січня цього року відбулась міжнародна прем’єра стрічки, яка в результаті здобула 2 головні нагороди фестивалю – «кращий фільм» та «кращий режисер» (Сергій Чеботаренко). Крім цього, спортивна драма заявлена ще на 2 міжнародних кінозаходах - Nice International Film Festival (31.05 - 04.06.2021) та Richmond International Film Festival (14.09 - 19.09.2021).

Дистрибуцією кінострічки на території України займаються компанії «Кіноманія» і FILM.UA Distribution, яка також відповідає за міжнародні продажі.

Офіційним партнером першого українського художнього фільму про життя спортсменів став національний мобільний оператор «Київстар».

 

Search