Українське кіно

20 млн грн підуть на зйомки фільму про ЛГБТ-стосунки

Режисер Хачатур Василян готується до фільмування картини про дорослішання й ЛГБТ-стосунки між чоловіками "Мій юний принц". Проєкт переміг на 17-му конкурсі Держкіно, яке профінансує його у розмірі 20 млн грн.

У центрі сюжету – 17-річний підліток-бунтар Поль веде розгульне життя у своєму шикарному домі на гроші, виручені бабусею від продажу творів мистецтва, повідомляє Суспільне/Культура.

Хлопець відчуває нездоровий сексуальний потяг до власної матері Софії. Все змінюється з появою у самотньому житті героїв Марка та його сина Антуана. Між дорослими зав’язуються стосунки, як й між Полем та Антуаном. І це стане початком трагедії – справи про подвійне вбивство.

У стрічці знімуться українські актори: Петро Ниньовський, Вікторія Литвиненко, Євгеній Лісничий, Ксенія Жданова, Анастасія Пустовіт.

Продюсером ЛГБТ-історії буде Олексій Гладушевський (серіал "Перші ластівки"). В інтерв'ю Yabl він розказав, що це масштабне арткіно з шекспірівським сюжетом. А-ля "український "Гамлет".

"У фільмі ми досліджуємо кілька важливих тем: любов, тиранія, смерть, одержимість, залежність, несвобода, ізоляція. Стрічка буде насичена візуальним естетством і, що не властиво українському кіно, еротичними сценами", – сказав Гладушевський.

У фільму вже є постери. Вони стилізовані під роботи Мікеланджело Буонарроті. Наприклад, скульптура "Оплакування Христа" (П'єта"), фреска "Створення Адама", а також картину бельгійського художника-сюрреаліста Рене Магрітта "Закохані".

Виробництво стрічки розпочнеться у травні 2022 року.

Search