Українське кіно

Канал «Україна» покаже серіал «Грім серед ясного неба»

У понеділок, 8 листопада, о 21:00 на телеканалі «Україна» стартує прем'єра 16-серійної картини «Грім серед ясного неба». Новий багатосерійний фільм сповнений інтриг і загадок, а глядачі спостерігатимуть за захоплюючим розвитком стосунків між великою кількістю героїв.

Якось увечері Валю намагаються зґвалтувати. Їй на допомогу приходить хлопець на ім'я Олексій. Жахливо налякана дівчина тікає з місця події, так і не встигнувши роздивитися свого захисника. А він, не розрахувавши сил, вбиває ґвалтівника, через що потрапляє до в'язниці. На волі в Олексія залишається кохана дівчина Олеся, яка волею випадку знайомиться з Валею, навіть не підозрюючи, що та причетна до таких драматичних подій у своєму житті. Але й без цього не має до неї теплих дружніх почуттів. Не дочекавшись Олексія, Олеся збирається вийти заміж за іншого та бачить у Валі суперницю.

Головному герою, повернувшись на волю, доведеться дізнатися не тільки про зраду коханої, але й про інші шокуючі подробиці, які стосуються його сім'ї, що докорінно змінять його життя і знову переплетуть їхні з Валею долі.

За словами режисера Олександра Мохова, під час роботи над картиною особливу увагу він приділяє побудові взаємин між персонажами. Адже у складних життєвих обставинах та екстремальних умовах людина більшою мірою проявляє свої сильні та слабкі сторони.

«Ми намагаємося загострювати, ускладнювати ситуацію, адже в житті кожна людина на той самий вчинок, на один і той же прояв реагує по-різному. Ми все-таки намагаємося йти у бік «плюс», не награючи, а саме загострюючи, – пояснює Олександр Мохов, наголошуючи, що у картині дуже багато персонажів, чиї долі переплітаються. – І це якраз цікаво. Коли я читав сценарій, ловив себе на думці: «Якщо серія закінчилася, що далі буде? Так, а він дізнається?.. А вона дізнається?... А він йому скаже?..» Ми зробимо все можливе, щоб, закінчивши дивитись одну серію, глядачі з нетерпінням чекали на наступну».

У картині знялися улюблені багатьма глядачами актори: Марина Митрофанова, Олександр Костянтинов, Ірина Гришак, Олександр Пашков, Кирило Дицевич, Катерина Семенова, Олег Савкін, Олексій Тритенко та інші.

Оператор-постановник проєкту – Андрій Шкір. Продюсер – Валентин Опалєв. Виробництвом займалась компанія «Київтелефільм». Зйомки проходили в Києві та Київській області.

Дивіться прем'єру серіалу «Грім серед ясного неба» з понеділка по четвер о 21:00 на каналі «Україна».

Search