Українське кіно

«Довбуш»: перший трейлер і дата прем’єри

Творці найочікуванішого історичного екшену оголосили дату виходу фільму на великі екрани. Історію про славнозвісного Олексу Довбуша можна буде подивитися в кінотеатрах вже з 12 травня 2022 року.  

За словами авторів стрічки, Довбуш — унікальний український герой, який віддав життя за свободу свого народу понад три століття тому, та його історія стала безсмертною. Історія про свободу понад усе, про всеосяжну любов: до свого народу, до рідної землі. Творці обіцяють багато екшену, що у поєднанні зі справжніми емоціями оживить легенду про славетного Довбуша — борця за незалежність, справжнього володаря Чорногори.

Карпати. Початок 18 століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками.
У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий - справедливості.
Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша. Але він їх перехитрив. І розрослася легенда про карпатського лицаря. Легенда, що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть.

Кінотеатральною дистрибуцією фільму на території України займаються компанії Кіноманія і FILM.UA Distribution.

Стежити за новинами проєкту можна на офіційних сторінках у Facebook та Instagram

ДОВІДКА

Назва: Довбуш
Дата виходу: 12 травня 2022
Жанр: пригодницько-історичний екшн
Виробництво: Pronto Film за підтримки Державного агентства України з питань кіно
Хронометраж: 120 хв
Країна: Україна
Режисер: Олесь Санін
Продюсери: Максим Асадчий, Олесь Санін
Співпродюсер: Данило Білак
Сценаристи: Пол Волянський, Олесь Санін, Василь Портяк, Максим Черниш
Оператор: Сергій Михальчук
Композитор: Алла Загайкевич
Художники-постановники: Олександра Дробот, Юрій Григорович
Художники з костюмів: Гала Отенко, Марія Керо
Художник з гриму: Ірина Солодовська
Постановники трюків: Петро Треско, Руслан Горілий, Петро Жирун
Кастинг директор: Алла Самойленко
У ролях: Олекса Довбуш – Сергій Стрельников, Іван Довбуш – Олексій Гнатковський, Марічка – Дар’я Плахтій, Пшелуський – Матеуш Косьцюкевіч, Княгиня Яблуновська – Агата Бузек, Опришки – Петро Жирун, Павло Жирун, Дмитро Вівчарюк, Роман Ясиновський, Ростислав Держипільський, Дзвінчук – Олександр Мавріц.

 

Search