Українське кіно

Катя Осадча: Війна в Україні - як сюжет фільму "Черкаси"

Українська ведуча Катя Осадча порівняла Україну в умовах повномасштабного російського вторгнення з тральником "Черкаси", який окупанти захопили у 2014 році, однак там до останнього височів синьо-жовтий стяг. Зірка телебачення згадала, що плакала в кінотеатрі і навіть не могла уявити, що вся наша держава може стати захопленими "Черкасами".

Осадча написала в Instagram, що особисто знайома з командиром корабля Юрієм Федашем. Командування не здавалося загарбникам, попри численні атаки. У 2020 році відбулася прем'єра кінострічки "Черкаси", яку зняв режисер Тимур Ященко, про оборону українського судна. 

"Коли вийшов фільм, ми висловлювати капітану Федашу свою повагу і навіть уявити не могли, що за два роки ми всі станемо "Черкасами", які чинять опір! Русский корабль иди на..й!" – йдеться в емоційному дописі Осадчої.

Зірка також додала, що пишається українськими воїнами, які боронять землю. Осадча вірить у нашу силу і перемогу. Вона засудила громадян за кордоном і в Україні, які не говорять правду і не висвітлюють наслідки війни на весь світ. Телезірка назвала їхнє мовчання підлістю і зрадою.

Кінострічка "Черкаси" про Крим і драматичні події, пов'язані з анексією півострова Російською Федерацією. В основу сюжету покладено реальні факти березня 2014-го, коли тривала оборона мінного тральника "Черкаси". Його заблокували разом із іншим кораблями українського Воєнно-морського флоту у бухті Донузлав.

Судно "Черкаси" залишилося єдине із захоплених у бухті, де майорів синьо-жовтий прапор. Моряки три тижні відчайдушно чинили опір агресору. Український стяг самостійно зняли окупанти, коли останній матрос покинув борт.

Джерело: obozrevatel.com

 

Search