Українське кіно

Стрічка “Ти – космос” візьме участь у OIFF Work in Progress на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах

Презентація проєкту відбулася 5 липня.

Український Sci-Fi Павла Острікова “Ти – космос” презентують в межах Work in Progress Одеського міжнародного кінофестивалю. Цьогоріч професійна секція ОМКФ Film Industry Office проходить на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах через повномасштабну війну Росії проти України.

“Ти – Космос” – повнометражний дебют режисера і сценариста Павла Острікова, відопомого за короткометражними стрічки «Одкровення» «Ґолден лав», «Випуск’97», «Mia Donna» та іншими. Над сценарієм нового фільму Павло Остріков працював з 2011 року.

Стрічка створюється за підтримки Держкіно України. Виробник — компанія ForeFilms, співзасновники якої Володимир та Анна Яценко виступили продюсерами стрічки. У травні фрагмент фільму презентували у програмі Ukrainian Films Now в межах Каннського кіноринку Marché du Film, де стрічка отримала нагороду First Cut Lab Award.

Фільм “Ти – космос” розповідає про космічного далекобійника Андрія, який після вибуху Землі залишається єдиною живою людиною. Так буде доти, доки на зв’язок з героєм не вийде француженка Катрін. Незважаючи на величезну відстань, Андрій летить побачитись із нею – назустріч останньому в світі коханню.

Загалом у презентації OIFF WIP Selection у Карлових Варах візьмуть участь 8 проєктів, які знаходяться на завершальній стадії зйомок або постпродакшн, вироблені в Україні або в копродукції з Україною. Найкращий проєкт за підсумками презентацій отримає приз від Barrandov Studio у розмірі 10 000 євро. 

Секція Works in Progress Одеського міжнародного кінофестивалю відбудеться в межах KVIFF's Industry Days, які пройдуть 3-6 липня. 

Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах — найбільший кінофестиваль у Чеській Республіці та один з найпрестижніших фестивалів у Центральній та Східній Європі. Це один із найстаріших кінофестивалів класу “А”.

Секція Film Industry Office ОМКФ – платформа для професійної комунікації, підтримки та розвитку українських кінопроєктів та кіноіндустрії в цілому, а також для презентації української кіноіндустрії міжнародному співтовариству. Щoрічно проходить у межах Одеського міжнародного кінофестивалю.

Search