Події

Каннський кінофестиваль - 2022 буде присвячений українському кіно

2022 року Каннський кінофестиваль пройде 21-22 травня. Цього разу програма буде присвячена українському кіно. Саме таким чином організатори фестивалю вирішили підтримати Україну, яка зараз бореться з агресією Росії.

У Каннах відбудеться прем’єра українського фільму про військовополонену дівчину «Бачення метелика». Про це повідомляє CUC – громадська організація «Сучасне українське кіно». Це світова прем’єра дебюту українського режисера Максима Наконечного.

«Бачення метелика» – складна психологічна драма, в основі якої історія, що росте з реальності російсько-української війни на Донбасі, а саме – історія аеророзвідниці, яка бореться з наслідками повернення з полону.

Головні ролі у фільмі зіграли актори театру і кіно Рита Бурковська й Любомир Валівоц. Крім того, у стрічці знялися відома драматургиня і режисерка Наталка Ворожбит і актор та волонтер Мирослав Гай, а також непрофесійні актори: реальні лікарі, військові, колишні полонені.

Крім того, в рамках фестивалю покажуть і інші стрічки з України: «Залізна сотня» режисера Юлії Гонтарук, «Лимани. Бій за рай» Сергія Лисенка, «Слухаючи світ» Лізи Сміт та «Мир для Ніни» режисера Жанни Максименко-Довгич. Також у списку є фільм Наталки Ворожбит «Демони».

Нещодавно в Австрії скасували запланований благодійний концерт для народу України під керівництвом греко-російського диригента Теодора Курентзиса та його оркестру music Aeterna у Віденському Концертхаусі. У ньому мав взяти участь петербурзький ансамбль, що фінансується російським банком ВТБ, на який поширюються санкції.

Джерело:  https://ua.news/ua

Search