Digital & Pay TV

HBO купила український серіал «Зломовчання»

Телекомпанія HBO придбала права на демонстрацію кримінального серіалу «Зломовчання». Права отримала група преміум-класу HBO Europe, до якої входять телеканали HBO, HBO2, HBO3, Cinemax та Cinemax2. Тепер його зможуть побачити усі передплатники НВО у країнах Центральної та Східної Європи. І - так, це саме той сервіс, відомий своїми хітами «Ігри престолів», «Секс і місто», «Справжній детектив», «Клан Сопрано», «Теорія великого вибуху», «Чорнобиль» та «Молодий Папа».

Серіал також придбала компанія Lumière для фламандськомовних глядачів країн Бенілюксу. Наразі міжнародний дистрибутор проекту Beta Film веде переговори про нові угоди та додаткові території для показів проекту.

Читайте також: Серіал «Зломовчання» представлять на Berlinale

«Зломовчання» знято за бестселером відомого хорватського журналіста та письменника Драго Хедла «Виборче мовчання». Книга увійшла до числа 33 найкращих європейських кримінальних романів 2018 року. Сюжет заснований на реальних подіях - розслідуванні Драго лаштунків секс-індустрії та роботи злочинного міжнародного конгломерату, який викрадає молодих дівчат для роботи у європейських будинках розпусти.

Серіал створений українською онлайн-платформою OLL.TV, компанією Star Media у співпраці з хорватською компанією Drugi Plan та хорватським мовником HRT, а також німецьким дистриб'ютором Beta Film. Також як співпродюсер до проекту приєдналася німецько-французька мовна група ZDF/ARTE.

Читайте також: Режисер Далібор Матанич: "Це дуже круто, коли люди з камерою можуть зробити більше, ніж люди зі зброєю"

Режисер картини – Далібор Матанич: у його фільмографії - робота над серіалом Netflix «The Paper». Сценарій «Зломовчання» написав Мар'ян Алчевський – автор серіалу «Success» для HBO Europe.

Головну роль у серіалі зіграла українська зірка Ксенія Мішина. Її героїні Ользі повідомляють про загадкове зникнення племінниці-підлітка. Чоловік Ольги – Іван Хорватич, найвпливовіша людина в хорватському місті Осієк, і саме в це містечко приводять Ольгу пошуки дівчинки. Тут вона знайомиться з хорватським детективом та журналістом, які зайняті розслідуванням смертей юних дівчат. 

У проекті знімалися відомий хорватський актор Горан Богдан («Фарго», «Останні пантери»), а також Віктор Сарайкін, Андрій Ісаєнко, Дарко Мілас, Сандра Лонкарик, Ірина Веренич-Островська та ін.

Зйомки проходили у Хорватії та Україні у 2021 році.

 

Search