Українське кіно

Документальний серіал про талановитих українців покажуть на міжнародних платформах

Українська компанія MKMG, що займається міжнародною дистрибуцією відеоконтенту, підписала угоди щодо трансляції документального серіалу «Фантастичні українці».

«Фантастичні українці» (6 x 48-87 хв., рік – 2020-2021) – це цикл фільмів про сучасну українську культуру: візуальне мистецтво, музику, танці, кіно, моду та літературу. Це серіал про талановитих українців, які закладають фундамент у свідомість молоді та формують образ національної культури. Чим більше уваги їй приділяється, тим багатша нація.

«З 24 лютого вся увага світу прикута до українців, їх сили та стійкості. Ми щиро бажаємо, щоб увесь світ познайомився з нами ближче і дізнався, як формувалася наша культура. Адже вона надзвичайна, і саме завдяки їй ми маємо цю міць» – коментує керівниця відділу продажів Вербовська Анна.

З вересня цього року серіал буде доступний на власній AVOD платформі чеського телеканалу ČESKÁ TELEVIZE (Czech Television). «Фантастичні українці» будуть доступні українською та чеською мовами. Територія показу буде обмежена Чеською Республікою.

З 8 серпня стартує благодійний показ серіалу на онлайн-платформі Filmmakers-for-Ukraine, створеної кіномережею Crew United за підтримки PANTAFLIX Technologies. Показ на даній платформі не матиме географічних обмежень. Filmmakers-for-Ukraine – це інформаційний сайт, де надається довідкова інформація, а також є можливість допомагати людям в Україні, переглядаючи фільми з України та про Україну. Кошти, отримані від прокату, передаються неурядовій організації Filmmakers for Refugee, а потім направляються безпосередньо людям в Україні, які потребують допомоги. Допомога та підтримка спрямовані на українських кінематографістів та їхні родини, а також на групи та меншини з України, що зазнають утисків (такі як BIPoC, LGBTQIA+, роми, люди з обмеженими можливостями), а також на дітей, хворих та літніх людей.

Кожного тижня платформа «Filmmakers-for-Ukraine» додає нові фільми, доступні зазвичай без територіальних обмежень.

MKMG [MK Media Group] – українська медіагрупа, яка з 2008 року займається міжнародною дистрибуцією, підбором і продажем, виробництвом відео контенту, а також медіаконсалтингом.

Filmmakers-for-Ukraine – благодійна платформа, власником та оператором якої є громадська організація Filmmakers for Refugees. Це незалежна європейська група кінематографістів, яка зібралася після початку війни в Україні. Платформа – це інформаційний центр із різними видами підтримки (проживання, юридична допомога, робота, освіта, фінанси) для всіх, хто постраждав від війни. Разом з персоналом Crew United Europe благодійна платформа приділяє особливу увагу кіноспільноті країни, а також людям із соціально маргіналізованих верств населення.

ČESKÁ TELEVIZE (Czech Television) – чеський суспільний мовник, що включає в себе 6 каналів. З березня 2022 року мовник почав перекладати новини про війну рф з Україною, поточні події в Чехії та світі українською мовою. Україномовна програма «Події» виходить щодня у додатку HbbTV, на сайті мовника iVysílání та на новоствореному сайті ceskatelevize.cz/ukrajinsky, де публікують архів усіх випусків, що транслювалися.

 

Search