Новини

Власний вибір: новий YouTube-проєкт про українські ВНЗ

Аби допомогти сучасним абітурієнтам, учням 9-11 класів, знайти «свій» навчальний заклад та професію для майбутнього і місто для свого майбутнього в Україні, Олександр Педан і його донька Лера розпочинають новий Youtube-проєкт «УніверCheck».

– Цього року моя донька Лера перейшла в 11 клас. Тож має визначитися, де навчатися та яку професію обрати. На власному досвіді я можу сказати, що це дуже складно. Ми побачили, що в Україні багато великих міст, в яких дуже багато університетів та ще більше спеціальностей. І про них дуже мало актуальної інформації – лише з офіційних сайтів та відгуків у мережі. Виходячи з цієї проблеми, прийшла ідея про створення проєкту. Я щасливий, що за допомогою «УніверCheck» ми покажемо українським школярам та їхнім батькам, які університети є в наших містах, чим вони відрізняються та перспективи навчання і професійного розвитку для молоді в Україні, – коментує Олександр Педан, телеведучий та ідейний натхненник проєкту.

У новому youtube тревел-шоу глядачі побачать університети з 10 міст:

Київ

Суми

Харків

Дніпро

Полтава

Одеса

Рівне

Чернівці

Львів

10-те місто обговорюється

Лера каже, що хоче сама подивитися на університети та показати всім абітурієнтам, які можливості для навчання є в Україні, де мешкають студенти, як розважаються, які особливості українських міст.

– У школах немає профорієнтації. На мою думку, це проблема нинішньої освіти. Сьогодні, щоби визначитися з професією та університетом, потрібно поїхати в турне всією країною. Багато школярів та їхні батьки просто не мають такої можливості. Я хочу побачити все на власні очі та показати іншим. Впевнена, наше шоу допоможе і мені, і абітурієнтам України зробити свій вибір у майбутньому, – розповідає Лера Педан.

Університет у кожному місті та студентів для участі в зйомках  команда проєкту «УніверCheck» обиратиме за результатами анкетування та відеовізитки.

 

 

Search