Новини

Відкриваємо сезон: погода на зимових курортах України

У Карпатах уже давно випав сніг — саме час планувати гірськолижний тур чи мальовничу фотопрогулянку! За прогнозом Sinoptik.ua, сніголавинна ситуація дозволяє безпечно кататися на лижах і сноубордах, рівень небезпеки на Чорногорському хребті помірний. Рятувальники рекомендують уникати лише крутих схилів, де сніг недостатньо закріплений.

Погода на Драгобраті

Цього тижня найвисокогірніший український курорт зустрічає туристів хмарною погодою — сніг падає майже щодня. За даними Sinoptik.ua, лише у четвер та на вихідних встановиться ясна погода. Температура повітря вдень ще стабільна, можливі перепади від -4 до +4 °С. Уночі стовпчики термометрів опустяться до -5...-7 °С. Упродовж тижня буде практично безвітряно, а до п'ятниці, 10 грудня, очікується вітер до 8–10 м/с. Висота снігового покриву — близько 50 см, проте через нестабільність погоди у Карпатах на початку грудня ця цифра постійно змінюється.

Погода в Буковелі

Найближчого тижня у Буковелі буде хмарно, сонце визирне з-за хмар лише 9 та 11 грудня. В решту днів можливі опади — дрібний сніг, а ближче до кінця тижня — сніг із дощем. Температура повітря коливатиметься в межах -2...+2 °С. Уночі стовпчики термометрів можуть опускатися до -9 °С. Тут вітряніше, ніж на Драгобраті: ближче до кінця тижня швидкість вітру сягатиме 15–16 м/с. Про рівень снігу можна не турбуватися — тут його замінюють штучним: гармати вже активно «напилюють» схили.

Погода у Славському

У Славському висота снігового покриву поки що невелика порівняно з іншими курортами — близько 15 см. Оскільки курорт розташований нижче, ніж Драгобрат та Буковель, середня температура повітря тут вища: за даними Sinoptik.ua, вдень очікується від -1 до +5 °С. Уночі стовпчики термометрів покажуть до -3...-4 °С. На сонячний тиждень можна не розраховувати: буде хмарно із проясненнями, можливий дрібний сніг із дощем.

Загалом погода в Карпатах ще не стабілізувалася — можливі раптові дощі й непередбачувані сонячні дні. Сніговий покрив ще не досяг свого піку, натомість на трасах поки що немає черг. Ну а якщо в гори ви вирушаєте насамперед заради фантастичної природи та чистого повітря, перша половина грудня підійде ідеально. 



 

Search