Новини

NASA може не вистачити астронавтів

Автоматичні міжпланетні станції чудово можуть досліджувати космічний простір. Але навіщо це потрібно, якщо туди не прагне  людина? Саме тому існують астронавти – першопрохідці, які торують нам шлях до зірок.

Нещодавно, у 2021 році, NASA сформувала новий, 23-й загін, кандидатів у астронавти: шість чоловіків та чотири жінки. Попередня, 22-га група, була сформована 2017 року, а 21-ша – 2013 року. Очевидно, у NASA не проводять щорічні набори, тому кількість астронавтів лишається не просто невеликою, а навіть зменшується з роками.

Нестача астронавтів

В Агентстві почали перейматися тим, що загальна чисельність астронавтів дуже низька, й скоро буквально виникне дефіцит спеціалістів. Річ у тому, що станом на січень 2022 року NASA має 44 астронавтів. Для порівняння, у 2000-му їх було 150 – це найбільший показник кількості активних астронавтів Агентства.

Також слід вважати, що сьогодні NASA відправляє людей лише на Міжнародну космічну станцію. Проте незабаром це зміниться, адже розпочнеться активна фаза програми "Артеміда".

У межах програми люди повинні перебувати на борту місячної космічної станції Lunar Gateway. Паралельно відбуватимуться висадки на поверхню Місяця. Ще пізніше планується зведення бази на поверхні нашого супутника й там також буде розташовуватися екіпаж.

Читайте також: Населення Землі може не вистачити для колонізації Марсу - Ілон Маск

Окрім програми "Артеміда", астронавти NASA також мають працювати на навколоземній орбіті й продовжувати відвідувати МКС та інші космічні станції, які можуть бути побудовані.

Сьогоднішніх 44 астронавтів замало для реалізації усіх цих планів. Звісно, через два роки закінчить навчання 23-й загін й "корпус" поповниться 10 новачками. Проте слід пам'ятати, що інші астронавти можуть, наприклад, звільнитися чи вибути за медичними причинами. Тому цілком ймовірно, що у NASA можуть провести новий набір, щоб підтримувати потрібну для реалізації усіх програм кількість астронавтів та мати "запас міцності".

Новину опубліковано на сайті https://tech.24tv.ua

Search