Новини

Зв’язок в Україні неможливо відключити, перебивши кабель

Український ринок телекомунікаційних послуг є одним із найбільш прогресивних. Оператори використовують найкращі й найпередовіші технології, вони провели серйозну роботу зі створення резервних оптоволоконних каналів зв’язку. Тому знищити всю систему перебиванням кабелю неможливо. Про це під час брифінгу повідомив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Наші мобільні оператори доклали чималих зусиль для забезпечення стабільної роботи мереж. За попередні два роки були здійснені серйозні інвестиції, вкладені значні кошти для резервування ліній та забезпечення їх максимально швидкого відновлення. Про це інформує пресслужба Держспецзв’язку

Тому зараз, завдяки злагодженій роботі усіх, хто причетний до процесу відновлення, завдяки фахівцям операторів та волонтерам, які часто працюють під кулями, вдається забезпечити стале функціонування цієї надзвичайно складної системи.

Ворог не відмовиться від планів знищити українську інфраструктуру у сфері зв’язку, адже це – важлива складова донесення правдивої інформації про те, що відбувається в країні, в тому числі – й до тимчасово окупованих територій.

«Для окупанта одним із перших завдань є ліквідація можливості донесення об’єктивної інформації до громадян. Тому вони знищують телевежі, проводять кібератаки на медіа- та  інформаційні ресурси», – сказав очільник Держспецзв’язку.

Ми маємо низку міст, які зараз залишаються без зв’язку. Днями без зв’язку залишилися тимчасово окуповані Бердянськ і Мелітополь. Однак держава разом з операторами вживають всіх можливих заходів для відновлення мобільних мереж і мереж доступу до інтернету.

Search