Новини

Kalush Orchestra не виступатимуть на фестивалі у Чорногорії

8 серпня гурт Kalush Orchestra опублікував сторіз із проханням до фестивалю Sea Dance у Чорногорії скасувати виступ російської діджейки Ніни Кравіц. Однак організатори відмовилися, тому музиканти вирішили не брати участь у події.

Про це гурт повідомив 11 серпня на своїй сторінці в Instagram у сторіз.

На жаль, нам так і не вдалося скасувати виступ російської діджейки на фестивалі 28 серпня в Чорногорії, тому нас там не буде. Ми ідемо самі, тому що виступати з нею на одній сцені немає бажання”, – йдеться у повідомленні гурту.

Організатори фестивалю пояснили свою відмову скасувати виступ російської діджейки, заявивши, що це вважатиметься дискримінацією.

Sea Dance Festival співчуває учасникам українського Kalush Orchestra та всім жертвам війни в Україні, рішуче засуджує російське вторгнення та страждання, які сталися в Україні та в будь-якій іншій частині світу, але скасування виступу будь-якого артиста виключно на основі їхньої національності, раси чи релігії суперечить цінностям, які підтримує Sea Dance”, – пояснили організатори.

Ніна Кравіц – російська музична продюсерка, співачка та діджейка. Вона відкрито не засудила російську агресію проти України і заявила, що “не розуміє ні політики, ні соціальних процесів”.

Артистку уже виключили з лайнапів трьох фестивалів: The Crave у Нідерландах, Movement Music Festival у США та PollerWiesen у Німеччині.

Джерело https://24.kyiv.media

Search