Eurovision

Учасники Євробачення-2022 носять жовто-блакитні стрічки

Представники України на Євробаченні дали перше інтерв'ю для українських телеглядачів після прибуття у Турин, де уже наступного тижня відбудеться пісенний конкурс. Лідер гурту «Kalush Orchestra» Олег Псюк розповів про нове сприйняття пісні, а голова української делегації на Євробаченні Оксана Скибінська — про підтримку України.

Розмова відбулася в межах інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом» з ведучими Андрієм Діхтяренком та Анною Чередниченко в ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

«Пісня присвячена моїй мамі. Багато людей сьогодні сумують за матерями або сприймають як “Україна — моя мати”, тому ця пісня зараз стала їм близькою, прямо в серцях багатьох українців. Багато хто каже, що ця пісня ніби пророча і дуже актуальна через рядок “Ломаними дорогами прийду я завжди до тебе”… Зрозуміло, чому вона така популярна зараз в Україні. Маю надію, що вона також стане популярною й у європейців», — поділився Псюк.
За його словами, виступ гурту «Kalush Orchestra» сприятиме обізнаності світу про війну в Україні, а також популяризації української музики у світі.

«У нас дві місії. Перша: я кожен день даю по 10-15 інтерв’ю різним ЗМІ світовим, великим, і, звичайно, всім розповідаю про Євробачення, про конкурс, але і про нашу ситуацію в країні, і закликаю людей допомагати нам. А друге, стосовно Євробачення і самого виступу, — у нас є дуже важлива ціль: зробити українську музику популярною не тільки в Україні, а й у цілому світі», — розповів Олег.

Голова української делегації на Євробаченні-2022 Оксана Скибінська розповіла про те, як минула перша репетиція.

«У нас вже відбулася перша репетиція 30 квітня і завтра (4 травня. — Ред.) ми очікуємо на другу репетицію в Арені. Українська делегація прибула першою, оскільки ми виступаємо на початку першого півфіналу. Поступово приїхали вже всі делегації», — повідомила Оксана Скибінська.

За словами Оксани Скибінської, учасники на Євробаченні підтримують Україну жовто-блакитними стрічками на одязі.

«Багато хто підходить, спілкується, висловлює підтримку Україні, люди пов'язують жовто-блакитні стрічки на підтримку України», — зазначила голова делегації.

Олег Псюк розповів, як сприймали виступи в Іспанії, під час промотуру до Євробачення.

«Люди вже добре вивчили перший рядок приспіву, де слова більш інтернаціональні: “Стефанія мамо, мамо Стефанія”, і ту частину співали навіть подекуди гучніше за нас», — зазначив він.
Також під час включення в марафон встигли обговорити, чи буде присутньою в залі пані Стефанія, мама музиканта, якій присвячена пісня.

«Оскільки не було планів, що мама має приїхати на Нацвідбір, — це був сюрприз, і за офіційною інформацією вона не мала там бути, то й у Турині вона теж не має бути. Ну, може, раптом надумає зробити такий сюрприз і приїде прямо в Італію — було б кумедно», — сказав Олег.
Уже 10 травня у першому півфіналі гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» виступатиме під номером 6. Трансляцію Євробачення можна буде дивитися на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА та на діджитал-платформах Суспільного Мовлення.

Зазначимо, що Kalush Orchestra перед до від’їзду у Турин брали участь у промотурі до Євробачення-2022 та відвідали Ізраїль, Нідерланди, Іспанію та Польщу. У кожній країні вони збирали кошти на допомогу Україні.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України у Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2022» в Італії. Цьогоріч у пісенному конкурсі візьмуть участь 40 країн.

 

Search