Українське кіно

Вийшов перший трейлер українського містичного трилеру «Еґреґор»

Представляємо перший офіційний трейлер довгоочікуваного українського містичного трилеру «Еґреґор». Вже 10 березня 2022 стрічка вийде на великі екрани.

За сюжетом нью-йоркський детектив отримує зашифроване послання та авіаквиток до Києва від професора, з яким не спілкувався довгий час. Згодом з’ясовується, що професор нібито скоїв самогубство, а на його доньку полюють невідомі…Чи зможе детектив розплутати цей клубок суцільних таємниць і зустрітися віч-на-віч з найбільшим секретом його власного життя….

Режисером стрічки став Станіслав Капралов. Склад акторів – інтернаціональний. У картині знялися американський актор Омрі Роуз, відомий своєю участю у фільмі «Непокора» (2018) і «Ліга справедливості» (2017). Українська актриса театру і кіно Олена Лавренюк – виконавиця головних ролей у фільмах «Dzidzio контрабас» і «Кава з кардамоном». Валерія Караман – партнерка Віллема Дефо і Роберта Паттінсона по фільму «Маяк» (2019).  Анджей Зелінський, відомий своїми ролями в серіалі «Ватага», виробництва HBO і фільмі «Піаніст» (2002), Романа Поланскі.

До того ж глядач побачить зірку польського кінематографу – Данієля Ольбрихського, улюбленого актора відомих режисерів Анджея Вайди, Кшиштофа Зануссі та Єжи Гоффмана, актора, який знявся в відомих історичних монументальних стрічках та отримав безліч нагород за свою працю. Він продовжує зніматись ( у віці 76 років) і дивує своєю здатністю перероджуватися на знімальному майданчику.  

Зйомки проекту відбувалися в декілька етапів у різних куточках світу – в Україні – це Київ та Львів, в Польщі – Варшава та в США в Нью-Йорку. До участі залучена міжнародна команда: ко-продюсери з польської сторони – Bow and Axe Entertainment та Ян Фішер – американський ко-продюсер.

«Ще на етапі ідеї ми знали, що будемо знімати фільм у Львові. Історія цього міста, його дух – все відповідає містичній складовій, яка є головною в стрічці. Окрім цього, це моє рідне місто, яке приховує в собі багато нерозвіданих таємниць» – коментує генеральний продюсер фільму Сергій Лавренюк.

У фільмі глядач побачить багато екшн сцен, підготовка до яких часто тривала близько місяця, вимагаючи від акторів постійних репетицій. Також одним з викликів для команди були нічні зйомки, адже більшість подій фільму відбувається саме вночі.

«Я сподіваюся, глядачам сподобається розплутувати цю загадку, а їхні серця битимуться в унісон з подіями фільму. Героям доведеться зіштовхнутися з чималими труднощами, тож маю надію аудиторія відчує та проникнеться їхніми емоціями», – прокоментував Омрі Роуз.

Містичний трилер «Еґреґор» створений за підтримки Державного агенства України з питань кіно та Польського Інституту Кіно. У 2021 році «Еґреґор» став фільмом-закриттям фестивалю Молодість.

Search