Події

Чілдрен Кінофест оголошує фільм ретроспективи VIII Фестивалю та журі конкурсу

Імідж VIII Чілдрен Кінофесту натхненний ретрофільмом «Лисенятко Вук». Переможців конкурсу дитячих фільмів традиційно визначають відомі українські кінематографісти. Про це йдеться в пресрелізі Кінофестивалю.

VIII Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» представляє офіційний постер. Натхненням для його створення стало Лисенятко Вук – головний герой однойменного пригодницького анімаційного фільму. Угорська стрічка, знята за мотивами дитячих оповідань Іштвана Фекете, побачила світ 1981-го, а нині відзначає своє 40-річчя. На цьогорічному постері символу Чілдрен Кінофесту, Совеняті Чарлі, ніби дитячою рукою домальовані лисячі вушка, вуса й хвіст. «Лисенятко Вук» продемонструють глядачам фестивалю на ретроспективному показі.

У межах Чілдрен Кінофесту вже вп’яте відбудеться Конкурс дитячих фільмів. До складу журі увійшли режисер-постановник фантастичного анімаційного фільму «Віктор_Робот» Анатолій Лавренішин, режисер драми «Додому» Наріман Алієв та письменниця, режисерка документального хіта «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірина Цілик.

«Коли я вчилася в кіновузі 20 років тому, знімати фільми було дуже дорого, були часи депресії в українській кіноіндустрії, і тому майже ніхто нічого не знімав. Зараз створювати професійне кіно також дуже дорого, і все ж дещо змінилося. Часом достатньо простого смартфона, аби зафільмувати унікальні кадри. А потім ці кадри мандрують топовими кінофестивалями світу і відкривають всім нам двері в інші світи.

Сучасні діти народжуються з ґаджетами в руках. Мені як мамі це не завжди подобається, а з іншого боку страшенно цікаво спостерігати за тим, як деякі діти перетворюють їх часом на особливі інструменти. Розповідати історії у формі кіно про себе та інших людей – це творчий шлях до самопізнання.

Це дуже круто, коли діти знімають кіно. Я всім серцем за фестивалі дитячого кіно і за діалог між різними людьми, маленькими і дорослими. За можливість висловитися і бути почутими. За різні теми і будь-які форми вираження.  За безстрашність бути собою. І за любов. Тому що кіно – це безкінечна любов і магічний світ. Спробувавши хоч раз кінознімальний процес на смак, легко в нього закохатися. І вік учасників тут не має ніякого значення. Тож до зустрічі на фестивалі!» – сказала членкиня журі Ірина Цілик.

Прийом робіт на участь у конкурсі триває до 4 травня 2021 року. 20 фільмів-фіналістів покажуть у містах-учасниках фестивалю в межах VIII Чілдрен Кінофесту. Переможців конкурсу відзначатимуть призами від 4 тис. до 15 тис. грн. Ознайомитися з умовами можна на сайті Чілдрен Кінофесту.

Search