Події

Фестиваль кінооператорського мистецтва КІНОКО проходитиме з 1 по 5 жовтня

З 1 по 5 жовтня в Києві проходитиме четвертий Фестиваль кінооператорського  мистецтва КІНОКО. “Цей дощ ніколи не скінчиться” режисерки Аліни Горлової та оператора-постановника Вячеслава Цвєткова стане фільмом-відкриття.

Кінопоказ за участю команди стрічки відбудеться 1 жовтня о 20:00 у Червоній залі Будинку кіно. Це перший показ фільму у Києві й другий - в Україні. 

«Це неймовірно актуальна та багатошарова робота, що вражає своєю художньою монументальністю. Чудовий приклад artistic documentary, в якому мова зображення є ведучою частиною оповіді», – коментує програмна директорка фестивалю КІНОКО Анастасія Тиха.

«Цей дощ ніколи не скінчиться» - потужна й візуально вражаюча подорож 20-річного Андрія Сулеймана та його родини у нескінченному циклі «війна-мир». Головний герой стрічки, який разом з батьком переїхав із Сирії, стикається з черговим військовим конфліктом уже в Україні, де він є волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька Андрій вирішує поховати його тіло в Сирії…

Нещодавно фільм Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не скінчиться» було відібрано до списку претендентів на отримання премії Європейської кіноакадемії – European Film Awards.

У квітні цього року команда отримала головну нагороду – «Золоту лілію» за найкращий фільм на кінофестивалі goEast у Вісбадені (Німеччина). Раніше стрічка перемогла в конкурсі дебютів First Appearance найбільшого фестивалю документального кіно IDFA в Амстердамі й стала переможцем Festival dei Popoli у Флоренції.

Фільм є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару. Він був профінансований Державним агентством України з питань кіно, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund та Doha Film Institute.

Нагадаємо, що фестиваль КІНОКО відбудеться в Будинку кіно у Києві з 1 по 5 жовтня. Захід проходить за підтримки Державного агентства з питань кіно та партнерів фестивалю. Детальний розклад показів буде повідомлено вже згодом.

 

Search