Події

Перша професійна премія для подкастерів «Слушно»

Медіасервіс MEGOGO представляє першу професійну українську аудіопремію — «Слушно». Премія відзначатиме найкращих подкастерів країни та має на меті об’єднати професійну спільноту і стимулювати розвиток інфраструктури — від виробництва до дистрибуції контенту.

Премія «Слушно» заснована командою MEGOGO Audio та вперше відбудеться у 2021 році. Куратор премії — Федір Попадюк, журналіст та керівник подкастів на УП. Серед журі — учасники професійної подкаст-спільноти, редактори, радіоведучі та журналісти українських видань. 

Організатори спільно із куратором премії представили список номінантів, у якому зібрано 50 українських подкастів у різних жанрах. Зазначимо, аудіопроєкти організаторів не беруть участі. Ознайомитися із повним переліком номінантів можна за посиланням.

Надалі у межах премії шляхом голосування члени журі визначать переможців у п'яти номінаціях, а саме: найкраще інтерв’ю, найкраще ток-шоу, найкращий наративний подкаст, найкращий журналістський подкаст, найкращий авторський подкаст. Також буде обрано гран-прі премії «Слушно», у рамках якого визначать аудіопроєкт, який продемонстрував найбільш оригінальний підхід до висвітлення теми та встановлює нову планку для подкастів цього жанру. У кожній номінації працює по три члени журі. Усі подкасти будуть оцінюватися за наступними критеріями: оригінальність ідеї, якісна реалізація, креативний підхід до просування готового продукту. Переможців аудіопремії «Слушно» визначать за кількістю голосів від членів журі та оголосять на церемонії нагородження, що відбудеться 30 вересня у Міжнародний день подкастів.  

Нагадаємо, MEGOGO активно розвиває український аудіоконтент. Минулого року медіасервіс розпочав виробництво власних аудіокнижок, а цьогоріч оголосив про створення аудіосеріалів. Серед останніх: «Куренівка: історія київського потопу», «Прип’ять», «Маятник», що присвячений Валерію Лобановському, та детективний аудіосеріал «Вісім» від Ірени Карпи.

More about: |

Search