Обладнання

Пропозиції Nikon для професійних фотографів

Компанія Nikon повідомляє про випуск NX MobileAir – додатку для смартфонів, який автоматично передає зображення з цифрових фотокамер Nikon, на сервер FTP (протокол передачі файлів) без використання комп’ютера. Крім того, компанія представляє NX Tether, зручне у використанні програмне забезпечення для зйомки з підключенням до ПК. Воно дозволяє змінювати налаштування цифрових фотокамер Nikon на комп'ютері та підтримує дистанційну зйомку.

Читайте також: Флагманська фотокамера Z 9 від Nikon

NX MobileAir – це додаток для смартфонів, який ефективно забезпечує високошвидкісну доставку зображення та надійність, необхідну професійним фотографам на місці. Підключивши цифрову фотокамеру Nikon до смартфона за допомогою USB-кабеля, зображення автоматично передаються на смартфон разом із метаданими IPTC  миттєво під час зйомки.

Робочий процес від зйомки до доставки прискорюється завдяки підтримці передачі зображень на сервер FTP, попередньо налаштованого у програмі. Крім того, користувачі можуть перемикатися між автоматичним і ручним режимами передачі. Передача в ручному режимі використовується, якщо потрібно вибрати та обробити окремі зображення або передати разом із файлами на смартфон звукові нотатки із вказівками щодо зміни даних IPTC.

Більше того, додаток підтримує передачу зображень на FTP сервер, збережених на смартфоні, або зображень, знятих за допомогою цифрових фотокамер інших виробників. Ви зможете легко та зручно обробляти знімки на смартфоні, в ситуаціях, коли не можна взяти з собою ноутбук або його нема де встановити.

NX Tether – це комп’ютерне програмне забезпечення, яке дає змогу фотографам підключити свою фотокамеру Nikon до комп’ютера, або USB пристрою, через бездротову або локальну дротову мережу. Оскільки програма має простий, інтуітивний інтерфейс, у якій представлені основні необхідні для зйомки фунції для підключення до ПК, зміни параметрів фотокамери, - їх можна виконати без зайвих маніпуляцій. Панель керування можна згорнути, що дає змогу звідьнити місце для перегляду зображеннь

Крім того, програма сповіщає користувачів про проблеми, як от помилки передачі, за допомогою звуку та відображення на дисплеї. Це дає змогу фотографам зосередитися на зйомці з меншими турботами, навіть коли вони працюють далеко від комп’ютера. Програмне забезпечення бездоганно працює з NX Studio від Nikon, а також із сторонніми інструментами для редагування та обробки, включно з Lightroom, Photoshop та CaptureOne, реалізуючи безперебійний робочий процес для зйомки.

Програмне забезпечення NX Tether можна завантажити із центру завантажень Nikon починаючи з 04 Листопада 2021.

Програма NX MobileAir з’явиться для європейскьких користувачів в Google Play та App Store 2022 року.

5 листопада з 15:00 до 23:00 (EET) відбудеться ексклюзивний віртуальний захід #NikonDays, присвячений усій системі продуктів серії Z.

Трансляція Nikon Days будет доступна французькою, англійською та німецькою мовами. Також можна долучитися до майстер-класів та дискусій за допомогою Zoom та поспілкуватися з провідними фотографами Nikon у сфері зйомки дикої природи, спорту, автомобілів, моди й весіль з усієї Європи. Буде представлено докладний огляд фотокамери Z 9, системи Z та графіку випуску об’єктивів.

Відвідування заходу безкоштовне. Основними темами в щільному розкладі цього надихаючого заходу будуть поради й вказівки щодо того, як фотографам розкрити свій творчий потенціал під час зйомки фото й відео будь-якої тематики.

Основні функції NX MobileAir

Підтримка вибору та передавання окремих зображень на інтелектуальний пристрій.

Кількість альбомів, які можна створити, необмежена.

Надійна та високошвидкісна передача зображень можлива за допомогою дротового підключення USB без необхідності додаткового налаштування фотокамери**.

Підтримка стандарту швидкісного зв’язку мобільної мережі 5G.

Налаштування, які дозволяють уникнути збою при передачі файлів: відключення блокування екрана під час роботи, відключення режиму hibernate та автоматичного блокування смартфона, функція повторного надсилання у разі збою.

Метадані IPTC та параметри завантаження на сервер FTP можна встановити для окремих альбомів.

Можливість відображення стану обробки під час передавання на сервер FTP.

Попередні налаштування IPTC, створені на комп’ютері, можна імпортувати, а попередні налаштування IPTC, створені в програмі, можна експортувати.

Основні функції NX Tether

Безкоштовне завантаження та використання.

Має ті самі піктограми операцій, які використовуються в інтерфейсах цифрових фотокамер Nikon, що підтримує інтуїтивно зрозумілу роботу.

Підтримує функцію, яка сповіщає користувачів про проблеми передавання за допомогою звуку та відображення на дисплеї.

 

 

Search