Новини

Huawei будуватиме перший в Європі завод з виробництва бездротових рішень

Huawei оголосила про офіційний запуск будівництва заводу з виробництва бездротових рішень компанії в Європі (Huawei European Wireless Factory). Завод розташують у бізнес-парку міста Брюмат регіону Гранд-Ест у Франції. Про це повідомляється в пресрелізі компанії Huawei.

На заводі вироблятиметься обладнання для базових станцій бездротового доступу. Далі продукція розповсюджуватиметься між європейськими клієнтами Huawei. Це знаковий проєкт для компанії, адже це перший виробничий майданчик такого класу за межами Китаю. Наприкінці 2019 року проєкт анонсував Лян Хуа (Liang Hua), президент Huawei. Будівельні роботи розпочнуться цьогоріч, а відкриття заводу заплановано на 2023 рік.

Huawei прагне зробити внесок у розвиток місцевих екосистем, співпрацюючи з французькими компаніями над розробкою та будівництвом цього заводу. Крім того, компанія планує найняти на завод 300 працівників із французького регіону Гранд-Ест. Довгострокова мета Huawei — збільшити штат до 500 працівників та інвестувати за рік 1 млрд євро на виробництво рішень.

Компанія має сильні позиції в Європі, де розташовані 23 науково-дослідницькі центри Huawei, понад 100 університетів-партнерів і понад 3 100 постачальників. Новий завод допоможе компанії покращити високопродуктивний ланцюжок постачань і розширити послуги у регіоні.

«Завод Huawei у Європі — це перший виробничий майданчик такого класу, котрий ми будуємо за межами Китаю. Це свідчить про нашу відданість Європі, де ми ведемо свою діяльність із 2000 року. Це також демонструє наше бажання взяти на себе довгострокове зобов’язання щодо створення робочих місць та економічної цінності в регіоні», — сказала Кетрін Чен (Catherine Chen), віцепрезидентка та членкиня ради директорів Huawei.

 

 

Search